ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέος υπολογιστής - ταμπλέτα από την Toshiba

Δημοσίευση 3 Ιουνίου 2011, 12:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέος υπολογιστής - ταμπλέτα από την Toshiba
Facebook Twitter Whatsapp
Η ιαπωνική εταιρία Toshiba (Τοσίμπα) ανακοίνωσε ότι εισέρχεται στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των υπολογιστών-ταμπλετών, με το νέο της μηχάνημα Thrive 10 ιντσών, που θα βγει στην αγορά τον Ιούλιο.
Η ιαπωνική εταιρία Toshiba (Τοσίμπα) ανακοίνωσε ότι εισέρχεται στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των υπολογιστών-ταμπλετών, με το νέο της μηχάνημα Thrive 10 ιντσών, που θα βγει στην αγορά τον Ιούλιο. Το φθηνότερο μοντέλο της νέας ταμπλέτας της Toshiba, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το BBC, θα κοστίζει 429 δολάρια, δηλαδή λιγότερο από το βασικό μοντέλο iΡad 2 της Apple, πράγμα που το καθιστά ανταγωνιστικό. Η εταιρία σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά κι άλλα μοντέλα μέσα στο 2011.

Το βασικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας θα διαθέτει δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης και απευθύνεται κυρίως σε καταναλωτές που χρησιμοποιούν ταμπλέτες στο σπίτι τους. Το μηχάνημα βασίζεται στη νέα έκδοση Honeycomb του λειτουργικού συστήματος Android της Google. Διαθέτει μπαταρία που αντικαθίσταται, παίζει βίντεο υψηλής ανάλυσης και επιτρέπει την πλοήγηση στο διαδίκτυο, το παίξιμο βιντεοπαιχνιδιών, την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων κ.α.

Η εμπορική επιτυχία του iPad έχει δελεάσει πολλές εταιρίες που δε θέλουν να αφήσουν αυτό το κομμάτι της αγοράς στα χέρια της Apple. Ήδη η κορεατική Samsung παρουσίασε το Galaxy tab, η ιαπωνική Sony ανακοίνωσε ότι εισέρχεται στις ταμπλέτες με δύο νέα μοντέλα, ενώ άλλες εταιρίες (RIM, HΡ κ.α.) ετοιμάζουν νέα μηχανήματα.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις ταμπλετών αναμένεται να ξεπεράσουν τα 50 εκατ. το 2011.