ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συνεργασία YouTube - Creative Commons

Δημοσίευση 3 Ιουνίου 2011, 14:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνεργασία YouTube - Creative Commons
Facebook Twitter Whatsapp
Την ανακοίνωση της συνεργασίας του με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Creative Commons πραγματοποίησε το YouTube, θέλοντας να δώσει στους χρήστες του τη δυνατότητα εύκολου εντοπισμού βίντεο που δεν υπόκεινται σε περιορισμούς ως προς την άδεια χρήσης τους.
Την ανακοίνωση της συνεργασίας του με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Creative Commons πραγματοποίησε το YouTube, θέλοντας να δώσει στους χρήστες του τη δυνατότητα εύκολου εντοπισμού βίντεο που δεν υπόκεινται σε περιορισμούς ως προς την άδεια χρήσης τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι χρήστες θα μπορούν εύκολα να εντοπίσουν και να χρησιμοποιήσουν ολόκληρα βίντεο ή αποσπάσματα τους, χωρίς να ανησυχούν για το αν παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα.

Ο εντοπισμός των βίντεο μπορεί να γίνει απευθείας από τον YouTube Video Editor, που αποτελεί το οnline πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο της δημοφιλούς υπηρεσίας, μέσω της επιλογής CC.

Για να διευκολυνθεί ο χρήστης, η συγκεκριμένη επιλογή περιλαμβάνει μόνο βίντεο που υπόκεινται στην άδεια CC-BΥ 3.0, που επιτρέπει την χρήση και επεξεργασία του περιεχομένου εφόσον συνοδεύεται από σχετική μνεία (credit). Η αναφορά αυτή είναι κάτι που γίνεται αυτόματα με την δημοσίευση του βίντεο και δεν απαιτεί την εμπλοκή του χρήστη.

Ως μέρος αυτής της πρωτοβουλίας, με την οποία αναμένεται να τεθούν στη διάθεση του κοινού αρκετές χιλιάδες βίντεο, οι χρήστες έχουν πλέον τη δυνατότητα να δημοσιεύουν και τα δικά τους βίντεο κάτω από το ίδιο καθεστώς πνευματικής ιδιοκτησίας, επιτρέποντας έτσι με τη σειρά τους την ελεύθερη χρήση τους.


Πηγή: secnews.gr