ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συνεχίζεται η άνοδος του Chrome

Δημοσίευση 6 Ιουνίου 2011, 14:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνεχίζεται η άνοδος του Chrome
Facebook Twitter Whatsapp
Δεν έκρυβαν εκπλήξεις τα νούμερα της εταιρείας Net Applications για το μήνα Μάιο σε ό,τι έχει να κάνει με την αγορά των browsers. Ο Chrome της Google συνεχίζει την ανοδική του πορεία και καρπώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο από τις συνεχιζόμενες απώλειες του Internet Explorer.
Δεν έκρυβαν εκπλήξεις τα νούμερα της εταιρείας Net Applications για το μήνα Μάιο σε ό,τι έχει να κάνει με την αγορά των browsers. Ο Chrome της Google συνεχίζει την ανοδική του πορεία και καρπώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο από τις συνεχιζόμενες απώλειες του Internet Explorer. Ο browser της Microsoft βρίσκεται πλέον στο 52.87%, με τον Internet Explorer 8 να είναι μακράν η δημοφιλέστερη έκδοση. Ο Firefox ακολουθεί με 21% και αρχίζει σιγά-σιγά να νιώθει την απειλή του Chrome, ο οποίος βρίσκεται πλέον μια ανάσα από το 12%.

Σε γενικές γραμμές, η τάση των τελευταίων μηνών είναι απώλειες για τον Internet Explorer και κέρδη για τον Chrome. Ο Firefox είναι λίγο-πολύ σταθερός και βλέπει να κλείνει αργά αλλά σταθερά η ψαλίδα τόσο προς τα πάνω (Internet Explorer) όσο και προς τα κάτω (Chrome).


Πηγή: inews.gr