ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διεθνής διαγωνισμός: «Χορέψτε με το διδακτορικό σας»

Δημοσίευση 31 Αυγούστου 2011, 13:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Διεθνής διαγωνισμός: «Χορέψτε με το διδακτορικό σας»
Facebook Twitter Whatsapp
Η επιστήμη φαντάζει βαρετή στα μάτια πολλών ανθρώπων, ενώ μερικές φορές ένας κάτοχος διδακτορικού τίτλου δεν μπορεί να εξηγήσει σχεδόν σε κανένα γύρω του τι, στο καλό, είναι αυτό με το οποίο ασχολήθηκε.
Η επιστήμη φαντάζει βαρετή στα μάτια πολλών ανθρώπων, ενώ μερικές φορές ένας κάτοχος διδακτορικού τίτλου δεν μπορεί να εξηγήσει σχεδόν σε κανένα γύρω του τι, στο καλό, είναι αυτό με το οποίο ασχολήθηκε. Για να βελτιώσει τα πράγματα, ένα από τα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά στον κόσμο, το “Science”, υποστηρίζει ένα πρωτότυπο διεθνή διαγωνισμό με τίτλο «Χορέψτε το διδακτορικό σας», με σκοπό να δώσει σε κάθε νεαρό ερευνητή και μελλοντικό επιστήμονα την ευκαιρία να εξηγήσει το θέμα των σπουδών του σε συγγενείς και φίλους μέσα από μια πιο οικεία «γλώσσα», αυτή του χορού!

Στο διαγωνισμό “Dance Your Ph.D”, που γίνεται φέτος για πέμπτη φορά, μπορεί να συμμετέχει κάθε κάτοχος διδακτορικού ή όποιος ήδη εργάζεται για να αποκτήσει ένα τέτοιο ανώτατο τίτλο, σε οποιοδήποτε πεδίο της θετικής επιστήμης, από οποιαδήποτε χώρα. Αρκεί όποιος συμμετέχει να έχει τη διάθεση -και την ικανότητα- να χορέψει με τέτοιο τρόπο που οι κινήσεις του να αντανακλούν την ουσία του επιστημονικού έργου του και, παράλληλα, να έχουν μια δική τους αισθητική αξία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εμπνευστούν από τη δουλειά των περυσινών φιναλίστ στη διεύθυνση http://news.sciencemag.org/sciencenow/2010/09/dance-your-phd-finalists-announce.html και μετά να υποβάλουν online, μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, ένα βίντεο δικής τους δημιουργίας στη διεύθυνση http://gonzolabs.org/dance/. Ο κάτοχος ή φοιτητής διδακτορικού μπορεί να χορεύει μόνος του ή με παρέα (αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει απλώς την χορογραφία και μετά να μην χορέψει…).

Οι φιναλίστ σε κάθε μια από τις τέσσερις επιστημονικές κατηγορίες (φυσική, χημεία, βιολογία, κοινωνικές επιστήμες) θα κερδίσουν από 500 δολάρια, ενώ ο τελικός μεγάλος νικητής θα πάρει άλλα 500 δολάρια. Επιπλέον, θα ταξιδέψει, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσει τη διεθνούς φήμης παγκόσμια εκδήλωση καινοτομίας TEDxBrussels, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου στη βελγική πρωτεύουσα.