ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Google υπόσχεται πιο επίκαιρες αναζητήσεις

Δημοσίευση 4 Νοεμβρίου 2011, 17:47 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
H Google υπόσχεται πιο επίκαιρες αναζητήσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Η Google ανακοίνωσε χθες ότι ανανέωσε το βασικό αλγόριθμο αξιολόγησης της μηχανής αναζήτησής της δίνοντας βαρύτητα στηνεπικαιρότητα των αποτελεσμάτων.

Η Google ανακοίνωσε χθες ότι ανανέωσε το βασικό αλγόριθμο αξιολόγησης της μηχανής αναζήτησής της δίνοντας βαρύτητα στηνεπικαιρότητα των αποτελεσμάτων. “Λαμβάνοντας υπόψη το απίστευτα ταχύ ρυθμό με τον οποία διακινείται η πληροφορία στις μέρες μας, ο αλγόριθμος πρέπει να αξιολογεί το πόσο φρέσκια είναι η πληροφορία και να  δίνει την πρέπουσα βαρύτητα» δήλωσε εκπρόσωπος της Google.

Η Google είπε ότι θα δίνει προτεραιότητα στην αναζήτηση ειδήσεων που αφορούν συγκεκριμένα γεγονότα, εμφανίζοντας τις πιο πρόσφατες ψηλότερα στη λίστα των αποτελεσμάτων. Επιπλέον στα reviews ενός προϊόντος θα εμφανίζει πρώτα αυτά που έγιναν πιο πρόσφατα, ενώ στη αναζήτηση των αποτελεσμάτων ενός αθλητικού γεγονότος θα εμφανίζει τα νεότερα.

Η Google διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να δίνει βαρύτητα σε αποτελέσματα που έχουν να ανανεωθούν καιρό ανάλογα, βέβαια, με τη θεματολογία – για παράδειγμα στη αναζήτηση της συνταγής μιας ντοματόσουπας η επικαιρότητα δεν θα παίζει σημαντικό ρόλο. 

 

ΠΗΓΗ: pcmagazine