ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στα μέσα του 2012 κυκλοφορεί η πολυαναμενόμενη σειρά πληκτρολογίων Optimus

Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου 2011, 16:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στα μέσα του 2012 κυκλοφορεί η πολυαναμενόμενη σειρά πληκτρολογίων Optimus
Facebook Twitter Whatsapp
Νέα σειρά πληκτρολογίων από το διάσημο studio, Art Lebedev, θα κάνει την εμφάνισή της στα μέσα της επόμενης χρονιάς.
Νέα σειρά πληκτρολογίων από το διάσημο studio, Art Lebedev, θα κάνει την εμφάνισή της στα μέσα της επόμενης χρονιάς. Αυτό που κάνει μοναδικά τα συγκεκριμένα πληκτρολόγια, είναι η δυνατότητα πλήρους προσαρμογής στις ανάγκες κάθε ξεχωριστού χρήστη.

Το Optimus Popularis είναι ένα πλήρως προγραμματιζόμενο πληκτρολόγιο με κουμπιά που απεικονίζουν οποιαδήποτε εικόνα τεθεί από τον χρήστη.

Κάθε πλήκτρο είναι μια μικρή οθόνη με ανάλυση 64 x 64 px, ρυθμό ανανέωσης 10 σεκάνς το δευτερόλεπτο (fps) -κάτι που δίνει τη δυνατότητα για κινούμενες εικόνες- και εμφάνιση 252.144 χρωμάτων. 

Ανάμεσα στα λειτουργικά πλήκτρα (ESC,F1,F2 κλπ.) και το κυρίως πληκτρολόγιο υπάρχει μια ακόμη οθόνη που εμφανίζει τις αποθηκευμένες λειτουργίες, όπως ο τίτλος του τραγουδιού που ακούει ο χρήστης, πρόγνωση καιρού, διακύμανση χρηματιστηρίου, αριθμός μη αναγνωσμένων ηλ. μηνυμάτων κλπ. Η οθόνη αυτή, όπως και τα πλήκτρα, μπορεί να προγραμματιστεί εύκολα χάρη στο συμπεριλαμβανόμενο software.

Το δεύτερο προϊόν της σειράς, Optimus Mini Six, είναι η μικρότερη έκδοση του Popularis καθώς διαθέτει μόλις 6 πλήκτρα, τα οποία δουλεύουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Όσον αφορά τις τιμές, θα πρέπει να είναι κανείς έτοιμος να διαθέσει αρκετά χρήματα, μιας κι η τιμή του Popularis ξεπερνάει τα 1.000 δολλάρια, ενώ αυτή του «οικονομικού» Optimus Mini Six κυμαίνεται στα 370.

Τα πληκτρολόγια είναι διαθέσιμα για προπαραγγελίες, αλλά η διάθεση θα αρχίσει από τα μέσα του 2012.

Πηγή: gadzetomania.pl