ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Sony VAIO: Διαθέσιμα από σήμερα στην Ελλάδα τα μοντέλα E & S Series και το πρώτο ultrabook!

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2012, 14:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Sony VAIO: Διαθέσιμα από σήμερα στην Ελλάδα τα μοντέλα E & S Series και το πρώτο ultrabook!
Facebook Twitter Whatsapp

Σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Sony παρουσίασε σήμερα το καλοκαιρινό line up των VAIO προτάσεων της, οι οποίες περιλαμβάνουν τρεις κατηγορίες: την εύχρηστη σειρά Ε, την επαγγελματική σειρά S και τη νέα σειρά ultrabooks T, που «ανοίγει» μία ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη αγορά.

Σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Sony παρουσίασε σήμερα το καλοκαιρινό line up των VAIO προτάσεων της, οι οποίες περιλαμβάνουν τρεις κατηγορίες: την εύχρηστη σειρά Ε, την επαγγελματική σειρά S και τη νέα σειρά ultrabooks T, που «ανοίγει» μία ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη αγορά.

VAIO E Series

Η εύχρηστη σειρά E των φορητών υπολογιστών VAIO αποκτά νέα μέλη: Τα νέα VAIO της σειράς E 14P, που παρουσιάστηκαν πρόσφατα, έχουν πλέον στο δυναμικό τους μοντέλα με μεγαλύτερες οθόνες 15,5”και  17,3” που διευρύνουν τις επιλογές σας. Τα VAIO της σειράς E15 συνδυάζουν τη φρέσκια εμφάνιση με όλα όσα χρειάζεστε για τις καθημερινές σας εργασίες. Συγκεκριμένα, με τους επεξεργαστές Intel, το μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, τα ομαλά γραφικά και την ευκρινή 15,5” VAIO Display με υψηλή ανάλυση, έχετε όλη τη δυναμική που είναι απαραίτητη για τη δουλειά σας. Με την οθόνη 17,3” VAIO Display Plus, που διαθέτει ανάλυση Full HD, σε επιλεγμένα μοντέλα, τα VAIO της σειράς E 17 σάς προσφέρουν τη δυνατότητα να απολαμβάνετε ταινίες σε Blu-ray Disc (σε επιλεγμένα μοντέλα), να επεξεργάζεστε φωτογραφίες ή να παίζετε παιχνίδια σε μια ακόμα μεγαλύτερη οθόνη.

H λειτουργία deep sleep, με πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, διαφυλάσσει τα δεδομένα σας μέχρι και δέκα ημέρες. Με το Rapid Wake + Eco, θα μπορείτε να δουλέψετε σε λίγα δευτερόλεπτα και θα βρείτε όλα τα αρχεία σας, όπως τα είχατε αφήσει, απλά ανοίγοντας το καπάκι της συσκευής. Μπορείτε πλέον εύκολα να πλοηγείστε σε έγγραφα και αρχεία με το μεγάλο touchpad χωρίς κουμπιά. Σε επιλεγμένα μοντέλα, υπάρχει πληκτρολόγιο που φωτίζεται εσωτερικά (backlit) για άνετη πληκτρολόγηση όταν ο φωτισμός είναι χαμηλός, ενώ οι ταινίες και τα παιχνίδια έχουν τον πλούσιο και φυσικό ήχο που τους αρμόζει, χάρη στις τεχνολογίες xLOUD και Clear Phase που ανεβάζουν τα επίπεδα της έντασης χωρίς αλλοίωση του ήχου. Ο υπολογιστής VAIO γίνεται ακόμα και φορτιστής «εκτάκτου ανάγκης» για το smartphone σας. Συνδέστε το τηλέφωνό σας μέσω του USB για να το φορτίσετε, ακόμα και όταν ο υπολογιστής σας είναι κλειστός ή σε λειτουργία sleep. Τα νέα VAIO της σειράς Ε 15 και 17, διατίθενται σε λευκό ή μαύρο ή ασημί (μόνο για τη σειρά E 15).

VAIO S Series

Με τα νέα VAIO της σειράς S δεν υπάρχει ανάγκη να επιλέξετε ανάμεσα στην ισχύ ή τη φορητότητα.  Λεπτά, ελαφριά και ανθεκτικά μοντέλα, κατασκευασμένα από άνθρακα (σειρά S 13P), αλουμίνιο και μαγνήσιο. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της οθόνης των 13,3” και αυτής των 15,5”.

Οι επεξεργαστές τρίτης γενιάς Intel Core i7 quad-core (σε επιλεγμένα μοντέλα της σειράς S 15) μαζί με την προαιρετική μονάδα αποθήκευσης SSD και τα ισχυρά υβριδικά γραφικά NVIDIA GeForce σάς διευκολύνουν στη δουλειά σας αλλά και στην ανάγκη σας για διασκέδαση. Ορισμένα μοντέλα της σειράς S 13, που διαθέτουν το υψηλής ταχύτητας LTE/3G WWAN mobile broadband, συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στην αύξηση της παραγωγικότητάς σας, όταν βρίσκεστε εν κινήσει. Διατίθεται, επίσης, προαιρετικά, ένας νέος σταθμός σύνδεσης για τη σειρά S με ενσωματωμένη μονάδα σκληρού δίσκου 500GB.  Η προαιρετική μπαταρία τύπου sheet διευρύνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στις 14 ώρες, ώστε να χρησιμοποιείτε το φορητό υπολογιστή σας ακόμα και στις υπερατλαντικές πτήσεις. Είτε φτιάχνετε παρουσιάσεις, είτε «ξεφυλλίζετε» τη συλλογή των μέσων σας, η πληκτρολόγηση είναι απόλαυση με αυτό το άνετο φωτιζόμενο πληκτρολόγιο σε συνδυασμό με το touchpad χωρίς κουμπιά με gesture control.

Απλώς ανοίξτε το καπάκι και ο υπολογιστής σας θα είναι έτοιμος για λειτουργία σε ελάχιστο χρόνο με το Rapid Wake + Eco. Σε λειτουργία deep sleep, ο υπολογιστής εξοικονομεί ενέργεια και διαφυλάσσει τα δεδομένα σας μέχρι και για 90 ημέρες χωρίς να εξαντληθεί η μπαταρία του. Οι τεχνολογίες ήχου xLOUD και Clear Phase σάς προσφέρουν πεντακάθαρο ήχο, ενώ, εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε το Dolby Home Theatre V4 για πλούσιο κινηματογραφικό ήχο μέσω των ηχείων ή των ακουστικών.

VAIO T Series – The Ultrabook

Το προϊόν που «έκλεψε» τις εντυπώσεις στην παρουσίαση όμως, ήταν το πρώτο Ultrabook της Sony, μία ιδιαίτερη πρόταση από την υπέρλεπτη κατηγορία συσκευών που «ανατέλλει» σιγά σιγά και διατίθεται στην ελληνική αγορά από σήμερα στην προσιτή τιμή των 999 ευρώ.

Το VAIO T13 είναι ένα λεπτό, ελαφρύ (μόλις 1,6 κιλά) και με απίστευτη αντοχή μοντέλο, με σκελετό από αλουμίνιο και μαγνήσιo, καθώς και οθόνη 13,3 ιντσών με ανάλυση 1366×768 pixels. Είναι έτοιμο για δράση σε δευτερόλεπτα χάρη στη λειτουργία Rapid Wake + Ecο, ενώ, κλείνοντας απλά το καπάκι, εξοικονομεί ενέργεια και διαφυλάσσει τα δεδομένα σας έως και 30 ημέρες χωρίς να εξαντληθεί η μπαταρία του. Σε κατάσταση λειτουργίας, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του μπορεί να φτάσει τις 9 ώρες (στα μοντέλα SSD). Το μοντέλο με τον κωδικό SVT1311W1ES διαθέτει Intel Core i5-3317UProcessor, μνήμη 4GB DDR3 SDRAM και αποθηκευτικό χώρο 128SSD Flash, ενώ στο κομμάτι του ήχου οι τεχνολογίες xLOUD και Clear Phase ανεβάζουν τα επίπεδα της έντασης, χωρίς αλλοίωση του ήχου. Αργότερα θα κυκλοφορήσει και η έκδοση των 11 ιντσών (Τ11) για ακόμη μεγαλύτερη φορητότητα…

Πηγή: Digital Life