ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το PS Vita αποκτά μιμητές

Δημοσίευση 27 Ιουλίου 2012, 18:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Το PS Vita αποκτά μιμητές
Facebook Twitter Whatsapp
Αν και μάλλον θα παραβιάζει αρκετές πατέντες που θα έχουν κατοχυρωθεί για το PlayStation Vita καθώς είναι σχεδόν ίδια με αυτό, η νέα πρόταση της Shenzhen Xunlong στο mobile gaming, έχει αρκετές τεχνικές διαφορές.
Αν και μάλλον θα παραβιάζει αρκετές πατέντες που θα έχουν κατοχυρωθεί για το PlayStation Vita καθώς είναι σχεδόν ίδια με αυτό, η νέα πρόταση της Shenzhen Xunlong στο mobile gaming, έχει αρκετές τεχνικές διαφορές. Η συσκευή διαθέτει επεξεργαστή 1.5Ghz (αγνώστων λοιπών στοιχείων μέχρι στιγμής), 512mb μνήμη RAM και capacitive οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 800x480.

Αν και θα περίμενε κανείς τα χαρακτηριστικά της να είναι υποδεέστερα της κονσόλας της Sony, στην πραγματικότητα όμως σε κάποια από αυτά υπερτερεί, διαθέτοντας κάμερα 2 megapixel στο πίσω μέρος, 0.3 megapixel στο μπροστινό, 8GB χωρητικότητα, θύρα mini USB και βέβαια υποστηρίζει κάρτες microSD μέχρι 32GB.

Το λειτουργικό που θα χρησιμοποιεί είναι το Android 4.0.4, ενώ θα υποστηρίζει βέβαια το Play Store για να κατεβάσετε όποια παιχνίδια θέλετε. Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι αν τα χειριστήρια της συσκευής θα μπορούν να λειτουργήσουν με τα παιχνίδια αυτά, ή αν η συσκευή θα υποστηρίζει κάποιου είδους παραμετροποίηση ώστε να ρυθμίσετε εσείς τα controls που θέλετε. Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση για το αν θα υποστηρίζει τηλεφωνικές κλήσεις, ή έστω συνδεσιμότητα 3G.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι πως θα έρχεται με ενσωματωμένους emulators ώστε να μπορείτε να τρέξετε παιχνίδια για Nintendo 64, Sony PlayStation, Game Boy Advance, Game boy Color, NES/FC, SNES, SEGA Mega Drive και SEGA Game Gear.

Βέβαια η συσκευή δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην Ευρωπαϊκή αγορά, ούτε υπάρχει κάποια ένδειξη για την τιμή της. Σε κάθε περίπτωση όμως θα μπορούσε εύκολα να ικανοποιήσει την πλειοψηφία των mobile gamers, με την προϋπόθεση βέβαια να διαθέτει μια σεβαστή ποιότητα κατασκευής και βέβαια κατάλληλη (για αυτά που προσφέρει) τιμή.

Πηγή: proho.gr