ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple: Έτσι θα είναι το νέο της κτίριο που θυμίζει διαστημόπλοιο

Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου 2012, 13:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Apple: Έτσι θα είναι το νέο της κτίριο που θυμίζει διαστημόπλοιο
Facebook Twitter Whatsapp

Το 9to5Mac δημοσιεύει νέα blueprints από το νέο “Campus 2″ που ετοιμάζει η Apple.

Το 9to5Mac δημοσιεύει νέα blueprints από το νέο “Campus 2″ που ετοιμάζει η Apple. Πρόκειται για μία έκταση που έχει αγοράσει η εταιρεία από την HP, καθώς και άλλους «γείτονές» της στο Cupertino της California και στην οποία σχεδιάζει να κατασκευάσει τα νέα της γραφεία, που υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν περί τα 300 εκατ. δολάρια.

Το σχεδιασμό τους είχε, μάλιστα, επιβλέψει προσωπικά ο Steve Jobs το τελευταίο διάστημα της ζωής του, ενώ αξίζει να θυμίσουμε ότι η τελευταία δημόσια εμφάνισή του έγινε κατά την παρουσίαση του έργου στο δημοτικό συμβούλιο του Cupertino.

Το κτίριο με την ιδιαίτερη σχεδίαση, που θυμίζει… διαστημόπλοιο το οποίο έχει προσγειωθεί σε ένα «κήπο», αναμένεται να είναι από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές στον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το «αποτύπωμα» της κυκλικής δομής του είναι μεγαλύτερο από το Πεντάγωνο.

Η Apple έχει φροντίσει να διατηρήσει το όμορφο φυσικό περιβάλλον, ενώ έχει προσλάβει ακόμη και ειδικό γεωπόνο από το Stanford για να επιβλέψει τη διαδικασία φύτευσης περισσότερων από 6.000 δέντρων γύρω από το κτίριο.

Ηλιακοί συλλέκτες καλύπτουν το σύνολο της οροφής του κυρίως κτιρίου, ενώ οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα απεικονίζουν πρόσθετες εσωτερικές και εξωτερικές πτυχές της νέας δομής. Οι νέες εικόνες που αποκαλύπτει το 9to5Mac προέρχονται από διαφάνειες γραφείων που εργάζονται για το project.

Τα θεμέλια αναμένεται να μπουν αργότερα στη χρονιά, ενώ το κτίριο αναμένεται να είναι έτοιμο για να στεγάσει τους υπαλλλήλους της εταιρείας το 2015.

[via