ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Nέοι αισθητήρες αναγνωρίζουν τις κινήσεις δαχτύλων

Δημοσίευση 9 Σεπτεμβρίου 2013, 12:47 / Ανανεώθηκε 9 Σεπτεμβρίου 2013, 12:47
Nέοι αισθητήρες αναγνωρίζουν τις κινήσεις δαχτύλων
Facebook Twitter Whatsapp

Λίγη από τη δόξα του Kinect της Microsoft επιχειρεί να κλέψει η Creative με τη διαδραστική κάμερα Senz3D.

Λίγη από τη δόξα του Kinect της Microsoft επιχειρεί να κλέψει η Creative με τη διαδραστική κάμερα Senz3D. Με επιγραφή «Το μέλλον της αλληλεπίδρασης με τον υπολογιστή» το Senz3D διαθέτει τεχνολογία αισθητήρων και μικρόφωνα για αναγνώριση φωνής. 

Το εξειδικευμένο σε θέματα τεχνολογίας Gizmag δοκίμασε τη συσκευή, η οποία τοποθετείται μόνο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. 

Οι αισθητήρες αναγνωρίζουν κινήσεις από άτομα που βρίσκονται σε απόσταση μέχρι και 90 εκατοστά. Το ξεχωριστό με αυτούς τους αισθητήρες όμως είναι ότι δεν αναγνωρίζονται μόνο κινήσεις του χεριού αλλά και κινήσεις των δαχτύλων καθώς και… γκριμάτσες. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη φωνητική αναγνώριση. 

Σύμφωνα με το Gizmag που δοκίμασε το σύστημα στο παιχνίδι Portal 2, οι δυνατότητες του Senz3D είναι τόσο εντυπωσιακές όσο ακούγονται. 

Η ακρίβειά του στην αναγνώριση κινήσεων είναι αξιοσημείωτη, καθώς ο χρήστης χρειάστηκε μόνο να ανοιγοκλείσει την παλάμη του για να σηκώσει τους γνωστούς κύβους του παιχνιδιού

Όταν ο χρήστης πιάσει τον κύβο, τότε μπορεί να τον κουνήσει όπου θέλει, κινώντας το σώμα του. 

Το Creative Senz3D θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ στις 25 Σεπτεμβρίου στην τιμή των 199 δολαρίων, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από την εταιρεία σχετικά με την κυκλοφορία των αισθητήρων στην Ευρώπη.