ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Nέο χαρακτηριστικό ασφαλείας έρχεται στον Chrome

Δημοσίευση 2 Νοεμβρίου 2013, 12:55 / Ανανεώθηκε 2 Νοεμβρίου 2013, 12:55
Nέο χαρακτηριστικό ασφαλείας έρχεται στον Chrome
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Chrome και το Chrome OS με αυτό το νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας θα επιτρέπουν στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να ελέγχουν τι επισκέπτονται τα παιδιά στο διαδίκτυο, καθώς επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να περιορίζουν την πρόσβασή τους σε διάφορες ιστοσελίδες.
 

Ο Chrome και το Chrome OS με αυτό το νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας θα επιτρέπουν στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να ελέγχουν τι επισκέπτονται τα παιδιά στο διαδίκτυο, καθώς επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να περιορίζουν την πρόσβασή τους σε διάφορες ιστοσελίδες.

Το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται «Supervised Users» και διευρύνει τις δυνατότητες του λειτουργικού συστήματος της Google από επιτέλους επιτρέπει τη χρήση πολλαπλών λογαριασμών με διαφορετικά προνόμια.

Για παράδειγμα, ο κύριος λογαριασμός Chrome OS θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει έναν δευτερεύοντα λογαριασμό, ο οποίος μπορεί να παρακολουθείται. Παρόμοια με άλλα λογισμικά γονικού ελέγχου, οι χρήστες θα είναι σε θέση να επανεξετάσουν το ιστορικό περιήγησης, να δημιουργήσουν λίστες ιστοσελίδων, τι οποίες μπορούν ή δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση τα παιδιά και να διαχειρίζονται τα δικαιώματα για διάφορες μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες, στις οποίες τα παιδιά ζήτησαν πρόσβαση.

Πηγή: techgear.gr