ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα «selfies» αποκτούν δικό τους κοινωνικό δίκτυο

Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2013, 12:13 / Ανανεώθηκε 7 Νοεμβρίου 2013, 12:13
Τα «selfies» αποκτούν δικό τους κοινωνικό δίκτυο
Facebook Twitter Whatsapp

Κοίτα με, εδώ είμαι σε συναυλία της Beyonce, εδώ είμαι μπροστά από τον πάπα, εδώ στον γάμο της κολλητής μου κι εδώ στην τάξη την ώρα που η δασκάλα παραδίδει μάθημα.

Κοίτα με, εδώ είμαι σε συναυλία της Beyonce, εδώ είμαι μπροστά από τον πάπα, εδώ στον γάμο της κολλητής μου κι εδώ στην τάξη την ώρα που η δασκάλα παραδίδει μάθημα. Αν σας είναι οικείες αυτές οι προτάσεις, τότε πάσχετε από τη μανία του selfie (της αυτο-προσωπογραφίας), που έχει αγγίξει πλέον δυσθεώρητα επίπεδα στον ηλεκτρονικό μας κόσμο! 

Και λες και δεν μας έφταναν τα Instagram, Tumblr και Twitpic, το νέο κοινωνικό δίκτυο αποκλειστικά για selfies προσγειώθηκε μόλις στο online σύμπαν. 

Την ώρα λοιπόν που η τρέλα με τα αυτο-πορτρέτα έχει αγγίξει ιστορικό ρεκόρ (53 εκατομμύρια φωτογραφίες στο Instagram έχουν το hashtag #selfie, από τις 20-27 Οκτωβρίου η λέξη «selfie» αναφέρθηκε σε status updates του Facebook περισσότερες από 368.000 φορές και άλλα 150.000 tweets σημάνθηκαν ως #selfie), ήταν πολύ λογικό να κάνει την εμφάνισή του το Selfie.im για να κάνει τη μανία... συλλογική υστερία!

Αντίθετα λοιπόν από κάθε άλλο κοινωνικό δίκτυο των ημερών μας, η εφαρμογή στοχεύει στο sharing αυθόρμητων στιγμιοτύπων των χρηστών του, χωρίς φίλτρα και φτιασίδια, χωρίς όμως και σχόλια. 

Το Selfie επιτρέπει μάλιστα στον χρήστη να καθορίσει τον χρόνο που θα είναι διαθέσιμες οι αυτοπροσωπογραφίες του στους φίλους του, πριν αυτές αυτοκαταστραφούν (4 ώρες, 3 μέρες ή 2 βδομάδες).

«Μιλήσαμε για την online επικοινωνία και καταλήξαμε στο ότι μπορεί ο κόσμος να απολαμβάνει να βλέπει φωτογραφίες με ηλιοβασιλέματα και φαγητά, αυτό που προτιμούμε ωστόσο πραγματικά είναι το να βλέπουμε εικόνες με τα ίδια μας τα πρόσωπα». Με τη συλλογιστική αυτή προχώρησε στην ίδρυση της κοινωνικής πλατφόρμας ο ιδρυτής της Joshua Nguyen, ο οποίος εργαζόταν πριν στο Tumblr και το Flickr. 

Αν είστε λοιπόν από αυτούς που επιδίδονται στο «σπορ» του selfie, το κοινωνικό δίκτυο είναι διαθέσιμο για κατέβασμα από το App Store (μόνο για συσκευές iOS για την ώρα), απαιτεί ωστόσο λογαριασμό στο Twitter ή το Facebook για να δουλέψει...