ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι gamers είναι υπέρ της ελευθερίας σκέψης και έκφρασης

Δημοσίευση 13 Μαΐου 2014, 15:00 / Ανανεώθηκε 13 Μαΐου 2014, 15:00
Οι gamers είναι υπέρ της ελευθερίας σκέψης και έκφρασης
Facebook Twitter Whatsapp

Ως πολύ ενδιαφέροντα, κατά τη γνώμη μου, καταγράφονται τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διεξήχθη για λογαριασμό του αμερικανικού περιοδικού Reason.

Ως πολύ ενδιαφέροντα, κατά τη γνώμη μου, καταγράφονται τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διεξήχθη για λογαριασμό του αμερικανικού περιοδικού Reason. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή λοιπόν, οι gamers κατατάσσουν τον εαυτό τους στους ανθρώπους που είναι υπέρ της ελευθερίας έκφρασης, δράσης και σκέψης, για την ακρίβεια χρησιμοποιείται ο όρος "libertanian".

Το περιοδικό Reason, το πρώτο τεύχος του οποίου δημοσιεύτηκε το 1968, θεωρείται ως ένα από τα πιο μάχιμα μέσα ενημέρωσης υπέρ αυτού του δόγματος, δηλαδή του free will. Έτσι, τα ευρήματα της δημοσκόπησης, συμφωνούν με την ιδεολογία του, με τους gamers να εμφανίζονται ως άνθρωποι που δεν θέλουν να τους λέει κάποιος τι να κάνουν, τι να δοκιμάσουν, τι ν' αγοράσουν, τι παντόφλες θα φορέσουν... Εντάξει, έχετε καταλάβει.

Το πολιτικό σκέλος της έρευνας είναι προφανώς το λιγότερο που ενδιαφέρει, όχι μόνο γιατί πήξαμε με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και τα φυλλάδιά τους στα γραμματοκιβώτιά μας (αλλά και τα μηνύματα, mail, posts στο Facebook και πάει λέγοντας), αλλά κυρίως γιατί έχει να κάνει με τις ΗΠΑ. Αυτά, ας τα αναλύσουν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι. Αντίθετα, μας ενδιαφέρουν τα κοινωνικά ευρήματα, που πάντως έρχονται σε σύγκρουση με την πολιτική και ορισμένους νόμους, όπως το να επιτρέπεται η μαριχουάνα, η κατανάλωση ενεργειακών ποτών σε μεγάλες ποσότητες, η χρήση όπλων από 3D printers, ο τζόγος, τα βίαια videogames και άλλα.

Δεν ξέρουμε τι από όλα αυτά βρίσκετε ανησυχητικό ανάλογα με τα πιστεύω σας, πάντως οι gamers υποστηρίζουν τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, και μάλιστα περισσότερο από τους μη gamers. Και, προφανώς, μην ξεχνάτε ότι η έρευνα έγινε στις ΗΠΑ, που έχει τη δική της κουλτούρα, καλώς ή κακώς.

Το βέβαιο είναι πως οι παίκτες θέλουν να παίρνουν μόνοι τους τις αποφάσεις που τους αφορούν, χωρίς δερβέναγες και αρχηγόπουλα, με το Reason να καταλήγει ότι "Η ουσία των videogames είναι να επιλέγεις και να παίρνεις αποφάσεις, σωστά; Κι αυτή είναι μια μενταλιτέ που υιοθετείται και στην κανονική ζωή".

Ορθό το motto αν μου επιτρέπετε, ενώ η έρευνα αυτή αποτελεί ένα τμήμα του γενικότερου αφιερώματος του περιοδικού στα videogames, π.χ. ποια είναι τα παιχνίδια που πρέπει να παίξει ένας libertanian (Fallout 3, Bioshock και Papers Please, βρίσκονται ανάμεσα στις επιλογές). Όπως και να 'χει, οποιαδήποτε πολιτική ή νομοθεσία ενάντια στην ελεύθερη έκφραση του ατόμου στη ζωή, είναι κατακριτέα για τους gamers, οι οποίοι τον ζυγό δεν τον βαστάνε. Συμφωνείτε; Διαφωνείτε; Μιλήστε ελεύθερα.

Πηγή: thegang.gr