ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Body Dryer: «Εκθρονίζοντας» τις πετσέτες

Δημοσίευση 14 Μαΐου 2014, 18:01 / Ανανεώθηκε 14 Μαΐου 2014, 18:01
Body Dryer: «Εκθρονίζοντας» τις πετσέτες
Facebook Twitter Whatsapp

Είδος προς εξαφάνιση ενδεχομένως να αποτελούν στο κοντινό μέλλον οι πετσέτες μπάνιου, εάν καθιερωθούν προϊόντα όπως το Body Dryer.

Είδος προς εξαφάνιση ενδεχομένως να αποτελούν στο κοντινό μέλλον οι πετσέτες μπάνιου, εάν καθιερωθούν προϊόντα όπως το Body Dryer.

Οι δημιουργοί της εν λόγω συσκευής στράφηκαν στην υπηρεσία συγκέντρωσης χρηματοδότησης Indiegogo για να βρουν τα απαιτούμενα χρήματα για την ανάπτυξή της, και έχουν ήδη υπερκαλύψει το ποσόν που επιζητούσαν (50.000 δολάρια), καθώς έχουν μαζευτεί πάνω από 280.000 δολάρια, ενώ απομένουν δύο ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
 
Το Body Dryer είναι παρεμφερούς λειτουργίας με τους στεγνωτήρες χεριών που βλέπει κανείς σε τουαλέτες καταστημάτων, μόνο που αντί για μόνο τα χέρια στεγνώνει όλο το σώμα.

Μιλώντας στο Mashable, ο Τάιλερ Όβερκ, «πατέρας» της συσκευής, κάνει λόγο για ανάγκη «εξέλιξης» της έννοιας της πετσέτας, λόγω των μικροβίων. «Υπάρχει πρόβλημα με την ανάπτυξη των βακτηρίων στην υγρή, ζεστή επιφάνεια μιας πετσέτας εάν δεν στεγνώσει σωστά. Εάν σκουπιστείτε με αυτήν ξανά, μεταφέρετε αυτά τα βακτήρια πάνω σας».

«Το χαλάκι του μπάνιου είναι η πιο πλούσια πηγή κυττάρων δέρματος, βακτηρίων και μούχλας, επειδή νερό και σωματίδια του σώματος κατεβαίνουν προς τα πόδια σας καθώς σκουπίζεστε. Με το που μπαίνετε στο Body Dryer, τα βακτήρια εξαφανίζονται, ειδικά στα πόδια σας» πρόσθεσε.

Ο χρήστης μπαίνει μέσα στην συσκευή, η οποία μπορεί να παραμετροποιηθεί βάσει των χαρακτηριστικών του σώματός του, και μέσα σε τριάντα λεπτά έχει στεγνώσει χωρίς τη χρήση πετσέτας.

Ο Όβερκ και η ομάδα του δουλεύουν πάνω στο συγκεκριμένο project για πάνω από δύο χρόνια, και ευελπιστούν σε έξοδο της συσκευής στην αγορά σύντομα – και μάλιστα στοχεύοντας στο σύνολο του πληθυσμού και όχι στο «πλουσιότερο 1%».