ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το brand της Google ξεπέρασε σε αξία της Apple

Δημοσίευση 21 Μαΐου 2014, 19:45 / Ανανεώθηκε 21 Μαΐου 2014, 19:45
Το brand της Google ξεπέρασε σε αξία της Apple
Facebook Twitter Whatsapp

Η Google ξεπέρασε την Apple και σύμφωνα με την υπηρεσία Millward Brown είναι πλέον η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο, η οποία υπολογίζεται στα $158.84 δισ. έναντι $148 δισ. της δεύτερης Apple.

Η Google ξεπέρασε την Apple και σύμφωνα με την υπηρεσία Millward Brown είναι πλέον η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο, η οποία υπολογίζεται στα $158.84 δισ. έναντι $148 δισ. της δεύτερης Apple. 

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι σε σύγκριση με πέρυσι το brand της Google είναι αυξημένο κατά 40%, ενώ της Apple σημειώνει πτώση 20%.

Ο επικεφαλής αναλυτής της Millward Brown, Benoit Tranzer, αποδίδει την τεράστια άνοδο της Google στο γεγονός ότι μπήκε δυναμικά στον χώρο των “φορετών” συσκευών και παράλληλα επενδύει σημαντικά ποσά στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να νιώθουν πολύ ισχυρή την παρουσία της.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι η IBM αναδείχτηκε τρίτη με αξία $107 δισ., η Microsoft τέταρτη με $90 δισ., ενώ η Samsung βρίσκεται μόλις στην 29η θέση με το brand της να εκτιμάται στα $25 δισ.

Πηγή: techgear.gr