ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Atari ανακοίνωσε το «Asteroids: Outpost»

Δημοσίευση 12 Φεβρουαρίου 2015, 23:01 / Ανανεώθηκε 12 Φεβρουαρίου 2015, 15:36
H Atari ανακοίνωσε το «Asteroids: Outpost»
Facebook Twitter Whatsapp

Η Atari μας γύρισε κάτι λιγότερο από σαράντα χρόνια πίσω και αυτό οφείλεται στην ανακοίνωση του Asteroids: Outpost που θα είναι ουσιαστικά ένα re-imagining του θρυλικού τίτλου, ο οποίος κυκλοφόρησε το 1979 στις αίθουσες των arcades. 

Η Atari μας γύρισε κάτι λιγότερο από σαράντα χρόνια πίσω και αυτό οφείλεται στην ανακοίνωση του Asteroids: Outpost που θα είναι ουσιαστικά ένα re-imagining του θρυλικού τίτλου, ο οποίος κυκλοφόρησε το 1979 στις αίθουσες των arcades

Ασφαλώς, το να επιλέξει κάποιος να βαδίσει στα χνάρια ενός τέτοιου τίτλου φαντάζει λίγο περίεργο μιας και στις μέρες μας κυκλοφορούν εκατοντάδες κλώνοι του Asteroids, όμως, όπως λένε οι Atari και Salty Games, αυτό που θα κάνουν είναι να χρησιμοποιήσουν το βασικό concept για να δημιουργήσουν ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, σύμφωνα με το enternity.gr.

Έτσι λοιπόν στο Asteroids: Outpost οι παίκτες θα αναλαβαίνουν τον χειρισμό ενός deep space miner που μπορεί να περιφέρεται ελεύθερα στον ανοιχτό κόσμο του sandbox style παιχνιδιού. Ο βασικός σκοπός του παιχνιδιού είναι η επιβίωση στη ζώνη ενός αστεροειδούς και για να το καταφέρουν αυτό οι παίκτες θα πρέπει να συλλέγουν αποθέματα να σκάβουν για ορυκτά να δημιουργούν νέους εξοπλισμούς να χτίζουν βάσεις. 

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό το πόσο διαφορετικός θα είναι ο τίτλος σε σχέση με το original Asteroids που λατρεύτηκε στα arcades. Δηλώσεις για την αποκάλυψη του παιχνιδιού έκανε ο Fred Chesnais, Chief Executive Officer της Atari ο οποίος δήλωσε: «Έχουμε πάρει κάποια πράγματα από το original Asteroids όπως οι δυνατότητες για asteroid blasting, ενώ το τοπίο και το gameplay είναι εντελώς καινούρια. Το Asteroids: Outpost θα αρέσει τόσο στους fans του κλασσικού Asteroids όσο και στους λάτρεις των immersive survival games και των expansive MMOs». Τέλος, το Asteroids: Outpost αναπτύσσεται από την Salty Games, που στο παρελθόν έχει εργαστεί πάνω στα Call of Duty: Ghost και Star Trek Online, ενώ θα κυκλοφορήσει για PC και θα χρησιμοποιεί το Early Access feature του Steam.