current views are: 9

21 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση19:40

Εκτόξευση δορυφόρου για την ιαπωνική εκδοχή του GPS

Η Ιαπωνία εκτόξευσε επιτυχώς σε τροχιά το Σάββατο, με πύραυλο H-2A, δορυφόρο geo-positioning

Δημοσίευση 19:40’

Η Ιαπωνία εκτόξευσε επιτυχώς σε τροχιά το Σάββατο, με πύραυλο H-2A, δορυφόρο geo-positioning

Η Ιαπωνία εκτόξευσε επιτυχώς σε τροχιά το Σάββατο, με πύραυλο H-2A, δορυφόρο geo-positioning μετά από καθυστέρηση μίας εβδομάδας, ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Reuters, η εκτόξευση του τρίτου ιαπωνικού δορυφόρου geo-positioningεντάσσεται στο πλαίσιο των σχεδίων της χώρας για δημιουργία μιας δικής της έκδοσης του αμερικανικού GPS (Global Positioning System), που θα παρέχει πληροφορίες θέσης οι οποίες θα χρησιμοποιούνται για σκοπούς αυτόνομης κίνησης/ αυτόματου πιλότου και εθνικής ασφαλείας.

Η εκτόξευση ήταν αρχικά προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα νωρίτερα, ωστόσο αναβλήθηκε εξαιτίας τεχνικού προβλήματος. «Με την επιτυχή εκτόξευση του τρίτου δορυφόρου, κάναμε άλλο ένα βήμα πιο κοντά στο να έχουμε σήμα από τέσσερις δορυφόρους στο μέλλον» δήλωσε ο Μασάτζι Ματσουγιάμα, αρμόδιος υπουργός, σε σχετική ανακοίνωση.

Η ιαπωνική κυβέρνηση σκοπεύει να εκτοξεύσει έναν τέταρτο δορυφόρο μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να είναι σε θέση να παρέχει ακριβείς πληροφορίες γεωγραφικής θέσης μέχρι τον επόμενο Απρίλιο. Γενικότερα, η Ιαπωνία σχεδιάζει να έχει επτά δορυφόρους ως το 2023, ώστε το σύστημά της να έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί αυτόνομα ακόμα και αν το αμερικανικό GPS «πέσει», έχει δηλώσει κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο συγκεκριμένος δορυφόρος κατασκευάστηκε από τη Mitsubishi Electric Corp και εκτοξεύτηκε από τη Mitsubishi Heavy Industries. 


σχετικα αρθρα