ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το «διαστημικό» αυτοκίνητο Tesla του Έλον Μασκ πιθανόν να πέσει στη Γη

Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου 2018, 13:26 / Ανανεώθηκε 15 Φεβρουαρίου 2018, 13:26
Το «διαστημικό» αυτοκίνητο Tesla του Έλον Μασκ πιθανόν να πέσει στη Γη
Facebook Twitter Whatsapp

Υπάρχει πιθανότητα 6% να πέσει στη Γη

Το σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla Roadster που ταξιδεύει στο διάστημα από τις 7 Φεβρουαρίου με τον πύραυλο Falcon Heavy της Space X του Έλον Μασκ, υπάρχει πιθανότητα 6% να πέσει στη Γη και 2,5% να πέσει στην Αφροδίτη μετά από ένα εκατομμύριο χρόνια, σύμφωνα με εκτιμήσεις Τσέχων και Καναδών επιστημόνων.

Σύμφωνα με προσομοιώσεις της μελλοντικής τροχιάς του σε υπολογιστή, έδειξαν ότι υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να πέσει στον Ήλιο και ελάχιστη έως καθόλου να πέσει στον Άρη. Η πιθανότητα να πέσει στον πλανήτη μας αυξάνεται στο 10% μετά από τρία εκατομμύρια χρόνια και στο 50% μετά από μερικές δεκάδες χρόνια.

Αν τελικά το αυτοκίνητο πέσει στη γη, τότε μέχρι να φθάσει στο έδαφος, το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινήτου θα έχει καταστραφεί μετά το πέρασμά του από την ατμόσφαιρα.

Ο πύραυλος της αμερικανικής ιδιωτικής εταιρείας ακολουθεί μια πολύ ελλειπτική τροχιά γύρω από τον Ήλιο, η οποία εκτείνεται πέρα και από τον Άρη. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Χάνο Ράιν του Πανεπιστημίου του Τορόντο, «έτρεξαν» 240 προσομοιώσεις, σύμφωνα με το BBC και το "Science", προκειμένου να προβλέψουν πώς θα εξελιχθεί η τροχιά του Falcon Heavy στο μακρινό μέλλον.

Οι υπολογισμοί δείχνουν ότι το διαστημικό Tesla, που ακολουθεί μια πορεία παρόμοια με πολλών αστεροειδών γύρω από τον Ήλιο, είναι πιθανό ότι θα πλησιάζει στη Γη κάθε περίπου 30 χρόνια. Η πρώτη στενή επαφή του με τον πλανήτη μας αναμένεται το 2091.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ