current views are: 6

11 Απριλίου 2018
Δημοσίευση11:18

Facebook: Ελέγξτε βήμα- βήμα αν κοινοποιήθηκαν τα προσωπικά σας στοιχεία

Πώς θα δείτε αν το Facebook «μοιράστηκε» τα προσωπικά σας στοιχεία με την Cambridge Analytica.

Δημοσίευση 11:18’

Πώς θα δείτε αν το Facebook «μοιράστηκε» τα προσωπικά σας στοιχεία με την Cambridge Analytica.

Την ώρα που ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκεμπεργκ πέρασε την πρώτη από τις δύο ακροάσεις ενώπιον του Κογκρέσου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το πώς κατέληξαν τα προσωπικά δεδομένα χρηστών του Facebook στην βρετανική εταιρεία Cambridge Analytica (CA), ολοένα και περισσότεροι χρήστες επιλέγουν να σβήσουν τους λογαριασμούς τους από τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. 

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης που διήρκεσε πέντε ώρες ο Ζάκερμπεργκ επανέλαβε ότι ζητά συγγνώμη για μία σειρά σκανδάλων που προέκυψαν από τη λειτουργία της πλατφόρμας και δήλωσε ότι το Facebook είναι «ασφαλές» παρά τα σκάνδαλα χειραγώγησης και την εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων όπως στην περίπτωση της Cambridge Analytica.

Όπως έχει υποστηρίξει η εταιρεία, η συντριπτική πλειοψηφία των λογαριασμών, που έπεσαν θύματα του σκανδάλου, προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ οι χρήστες ενημερώθηκαν με προσωπικό μήνυμα. Ωστόσο, με μόλις τέσσερα βήματα ο κάθε χρήστης μπορεί να ελέγξει εάν ο λογαριασμός τους είναι ασφαλής ή αν τα προσωπικά του δεδομένα έχουν περάσει στις λίστες δεδομένων της Cambridge Analytica.

Η διαδικασία

Βήμα 1ο: Κλικάρετε το κουμπί «γρήγορη βοήθεια» που βρίσκεται στη βασική μπάρα δεδομένων στο άνω μέρος της οθόνης

Βήμα 2ο: Στο μενού που ανοίγει κλικάρετε στο «κέντρο βοήθειας»

Βήμα 3ο: Γράψτε στην αναζήτηση «Cambridge Analytica»

Βήμα 4ο: Επιλέξτε «πώς θα ξέρω αν τα στοιχεία μου κοινοποιήθηκαν στην Cambridge Analytica»

Αν τα στοιχεία σας δεν έχουν κοινοποιηθεί τότε θα αναγράφεται: «Με βάση τα διαθέσιμα αρχεία μας, ούτε εσείς ούτε οι φίλοι σας έχετε συνδεθεί στην εφαρμογή “This Is Your Digital Life”.

Συνεπώς, δεν φαίνεται να έχουν κοινοποιηθεί πληροφορίες σας από το Facebook στην Cambridge Analytica μέσω της εφαρμογής “This Is Your Digital Life”.»


σχετικα αρθρα