ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έξω η Amazon από τα πιλοτικά προγράμματα για drones στις Η.Π.Α.

Δημοσίευση 10 Μαΐου 2018, 20:01 / Ανανεώθηκε 10 Μαΐου 2018, 17:32
Έξω η Amazon από τα πιλοτικά προγράμματα για drones στις Η.Π.Α.
Facebook Twitter Whatsapp

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε τις προτάσεις των Apple, Microsoft και Uber και απέρριψε την πρόταση της Amazon

Για την ώρα οι χειριστές drone στις Η.Π.Α. οφείλουν να συμμορφώνονται με δύο βασικούς κανόνες: Τα μη επανδρωμένα σκάφη τους δεν επιτρέπεται να πετούν πάνω από ανθρώπους ή έξω από το πεδίο ορατότητας του χειριστή.  

Για να πάψουν τα drones να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς, πρέπει να θεσμοθετηθούν κανόνες ασφαλείας που θα ισχύουν για πτήσεις μεγαλύτερης διάρκειας και ύψους, καθώς και για μεταφορά φορτίων κ.λπ.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. προσκάλεσε τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο να καταθέσουν τις προτάσεις τους για 10 πιλοτικά προγράμματα με σκοπό την ανάπτυξη νέων εμπορικών/τεχνολογικών εφαρμογών και την θεσμοθέτηση των απαραίτητων κανόνων για την ασφάλεια των πτήσεων. Στην έκκληση των αρχών ανταποκρίθηκαν όλες οι εταιρείες, ανάμεσά τους και οι γνωστές μας Apple, Intel, Microsoft, Uber και Amazon.

Όμως, ενώ οι τέσσερις πρώτες πήραν το πολυπόθητο πράσινο φως, η πρόταση της Amazon απορρίφθηκε.

Μερικές από τις προτάσεις που εγκρίθηκαν:
Drones της Apple θα τραβούν φωτογραφίες για την Υπηρεσία Μεταφορών της πολιτείας της Βόρειας Καρολάινα. Η Uber θα παραδίδει φαγητό κατ’ οίκον στους «πεινασμένους» κατοίκους του σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια. H startup Flirtey θα μεταφέρει ιατρικό υλικό στα θύματα καρδιακής προσβολής στη Νεβάδα και θα κυνηγάει κουνούπια στη Φλόριδα.

Η FedEx θα εξετάσει το ενδεχόμενο να διεξάγουν drones τον έλεγχο των αεροσκαφών της, ξεκινώντας από τη βάση της στο Τενεσί, καθώς και την μεταφορά πακέτων από το αεροδρόμιο του Μέμφις στα περίχωρα. Όσο για την Virginia Tech, η εταιρεία, σε συνεργασία με τις Alphabet’s Project Wing, AT&T, Intel, Airbus και Dominion Energy, θα πειραματιστεί με την διαχείριση επειγόντων περιστατικών, την διανομή πακέτων και την επιθεώρηση υποδομών.

Η πρόταση της Amazon αφορούσε σε διανομή αγαθών στη Νέα Υόρκη.