current views are: 5

11 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση17:18

Τα νυχτοπερπατήματα του Κιμ πριν από το ραντεβού με Τραμπ

Σπάνια νυχτερινή έξοδος για τον Βορειοκορεάτη ηγέτη

Δημοσίευση 17:18’

Σπάνια νυχτερινή έξοδος για τον Βορειοκορεάτη ηγέτη

Την παραμονή της συνάντησης κορυφής που θα έχει με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν βγήκε για νυκτερινή έξοδο στη Σιγκαπούρη.

Ο Κιμ δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως ολόκληρη την Δευτέρα, καθώς παρέμεινε κλεισμένος στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο Saint Regis. Έως τις 9 το βράδυ τοπική ώρα, όταν ξαφνικά ένας από τους σωματοφύλακές του ακούστηκε να φωνάζει στο λόμπι του ξενοδοχείου «Είναι όλα έτοιμα!».

Και τότε, ο Βορειοκορεάτης εμφανίστηκε φορώντας κοστούμι σε στυλ Μάο κι επιβιβάστηκε στη λιμουζίνα του, συνοδευόμενος, όπως πάντα, από τους σωματοφύλακές του.


ΑΠΕ/ΕΡΑ

Πρώτη στάση: η αυτοκινητοπομπή μετέβη στους «Κήπους δίπλα στον Κόλπο» (Gardens by the Bay”), τον υπερσύγχρονο βοτανικό κήπο στον κόλπο της Σιγκαπούρης, ο οποίος έχει έκταση άνω των 24 στρεμμάτων και αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της χώρας.

Ο Κιμ επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, το θερμοκήπιο, ενώ ανάμεσα στα πρόσωπα που τον συνόδευαν ήταν η αδελφή και σύμβουλός του Κιμ Γιο Τζονγκ.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Σιγκαπούρης, Βιβιάν Μπαλκρισνάν ανήρτησε στο Twitter μια σέλφι που τράβηξε με τον Κιμ κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους, όπου και οι δύο πόζαραν χαμογελαστοί. Μαζί τους και ο υπουργός Παιδείας της Σιγκαπούρης Ονγκ Γε Κουνγκ. Το μήνυμα αναρτήθηκε στο Twitter με την ετικέτα #Guesswhere (Μαντέψτε πού).


ΑΠΕ/ΕΡΑ

Η επόμενη στάση έγινε στο ξενοδοχείο Marina Bay Sands, το οποίο μοιάζει με τεράστια σανίδα του σερφ καρφωμένη σε τρεις ψηλές στήλες, όπου ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλησε να απολαύσει τη θέα από ψηλά, από το roof garden, και να δει από κοντά την εντυπωσιακή πισίνα υπερχείλισης. Οι φήμες ότι επισκέφθηκε το καζίνο του ξενοδοχείου δεν επιβεβαιώθηκαν.

Μετά την πρώτη έκπληξη, οι θαμώνες άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες με τον Κιμ να χαιρετά το πλήθος.

Το ταξίδι του Βορειοκορεάτη ηγέτη στη Σιγκαπούρη είναι το μακρύτερο που έχει κάνει αφότου πήρε τα ηνία της χώρας του στα τέλη του 2011, μετά τον θάνατο του πατέρα του. Από τον Μάρτιο ταξίδεψε δύο φορές στην Κίνα για να συναντηθεί με τον Σι Τζινπίνγκ.

Η βόλτα του εκτός του ξενοδοχείου προκάλεσε αναστάτωση στους επισκέπτες. «Θεέ μου, έρχεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν;» φώναξε ένας εξ αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ/Reuters/AFP


σχετικα αρθρα