ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δεν έχεις παρέα να πας διακοπές; Μπες στο travelhut.gr και βρήκες

της Ελευθερίας Σπυράκη - Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2018, 15:43 / Ανανεώθηκε 11 Ιουλίου 2018, 16:28
Δεν έχεις παρέα να πας διακοπές; Μπες στο travelhut.gr και βρήκες
Facebook Twitter Whatsapp

Αναζητήστε και βρείτε συνταξιδιώτη για το επόμενο ταξίδι σας τώρα!

Ήρθε το καλοκαίρι και ξεκίνησαν οι εξορμήσεις, ωστόσο πόσες φορές μπορεί να ακυρώσατε ένα ταξίδι αφού φίλοι ή γνωστοί δεν είχαν το χρόνο ή και τα απαραίτητα χρήματα να σας συνοδεύσουν σε αυτό;

Την λύση στο πρόβλημα ήρθε να δώσει το «travelhut.gr». Πρόκειται για μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που δίνει την δυνατότητα να βρει κανείς τον ιδανικό συνταξιδιώτη όλες τις εποχές του χρόνου.

Η σκοπός της εφαρμογής σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας κα Ιωάννα Σολδάτου είναι οι φίλοι της περιήγησης που επιθυμούν να ταξιδέψουν για αναψυχή, μόρφωση, περιπέτεια, κλπ. έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επικοινωνία με άλλους που σχεδιάζουν παρόμοιες εξορμήσεις, μέσω της πλατφόρμας. Αρχικά το κάθε μέλος αξιολογείται και ταξινομείται βάσει των ταξιδιωτικών του προτιμήσεων και αυτόματα του προτείνονται συνταξιδιώτες με κοινές ταξιδιωτικές επιλογές για τους προορισμούς τους οποίους έχει δηλώσει πως επιθυμεί να ταξιδέψει. Μπορεί οποιοσδήποτε επιθυμεί, να εγγραφεί και σε ελάχιστο χρόνο να επιλέξει τους κατάλληλους συνταξιδιώτες για το επόμενο ταξίδι του.

Όπως η ίδια τόνισε στο newpost.gr, η εφαρμογή γνωρίζει μεγάλης αποδοχής από το ελληνικό κοινό καθώς  αποδείχθηκε ότι ήταν πάρα πολλοί οι «μοναχικοί» Έλληνες που επιθυμούσαν ένα συνταξιδιώτη ακόμη και σε ταξίδια επαγγελματικής φύσεως.

Η πλατφόρμα αυτή την στιγμή μετρά ήδη 8000 εγγεγραμμένους χρήστες, από τους οποίους οι 4800 είναι ενεργοί.

Συμπληρώνοντας τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του, το travelhut.gr αποτελεί μια κοινότητα στην οποία μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να συναντήσει ταξιδιώτες κάθε ηλικίας, να διαβάσει τις ταξιδιωτικές ιστορίες, από κάθε μέρος του πλανήτη μας και φυσικά να πάρει ιδέες για τις επόμενες ταξιδιωτικές του εξορμήσεις.

Τα στατιστικά στοιχεία τα οποία απορρέουν από τους καταχωρημένους προορισμούς τους οποίους θέλουν να επισκεφθούν τα μέλη του travelhut.gr  μας δίνουν λίστες προτιμήσεων με τα μέρη που επιθυμούν να επισκεφτούν οι περισσότεροι. Η κορυφαία δεκάδα για το καλοκαίρι του 2018, στην Ελλάδα όπως την διαμόρφωσαν τα μέλη του travelhut.gr  με την ακόλουθη σειρά:

1. Ικαρία

2. Αμοργός

3. Χανιά

4. Φολέγανδρος

5. Μήλος

6. Σαντορίνη

7. Νάξος

8. Ναύπλιο

9. Ελαφόνησος

10. Ίος

Όσο για τα σχόλια του κόσμου η κ. Σολδάτου αναφέρει ότι όσοι έχουν εμπιστευτεί την εφαρμογή μιλούν με πολύ θετικά λόγια ενώ παραδέχονται ότι ήταν, κάτι που έλειπε.

Επόμενος στόχος του travelhut.gr όπως αποκάλυψε η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας, είναι να μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες για να επεκταθεί στο εξωτερικό καθώς δεν είναι λίγοι οι ξένοι επισκέπτες που θέλουν να την χρησιμοποιήσουν.