ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

COSMOTE Fiber: Η οπτική ίνα έφτασε μέχρι το σπίτι!

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2018, 16:19 / Ανανεώθηκε 14 Ιουλίου 2018, 08:50
COSMOTE Fiber: Η οπτική ίνα έφτασε μέχρι το σπίτι!
Facebook Twitter Whatsapp

Πιο κοντά από ποτέ, το 1Gbps από την COSMOTE

 

 

Η πρώτη σύνδεση Fiber To The Home από την COSMOTE, ενεργοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Παλαιό Φάληρο. Εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή της Κοινωνίας των Gigabit, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς ενεργοποίησε την πρώτη σύνδεση κτηρίου, όπου η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την πρίζα του σπιτιού, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλη Μαγκλάρα, του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύση Χατζηδάκη και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ.

Tο COSMOTE Fiber αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας, το οποίο επεκτείνεται με σκοπό να φέρει τις απεριόριστες δυνατότητες των οπτικών ινών μέσα στο σπίτι. Αυτό πρακτικά, σημαίνει ότι οι πελάτες της COSMOTE, θα μπορούν να απολαμβάνουν υπερυψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps, στο μέλλον.  

Μέχρι το τέλος του 2019, η κάλυψη COSMOTE Fiber To The Home θα περιλαμβάνει περίπου 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ μέχρι το 2022 ο αριθμός θα φτάσει το 1 εκατομμύριο. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, η COSMOTE μέχρι το 2022 θα κάνει επενδύσεις ύψους €2 δις με σκοπό να φέρει την οπτική ίνα σε ολοένα περισσότερα σπίτια κι επιχειρήσεις, προσφέροντας ξεχωριστές εμπειρίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας. 

Τέλος, όσοι ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν την εμπειρία της οπτικής ίνας στο σπίτι τους, μπορούν δουν την διαθεσιμότητα εδώ (www.sfbb.gr). Αν υποστηρίζεται η περιοχή τους, μπορούν να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. 
Η δράση υλοποιείται μέσω voucher, αξίας €360, που επιδοτεί το πάγιο του προγράμματος COSMOTE Double Play Fiberspeed με €13/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με €48.

“Το να περνάει από μια περιοχή ένα δίκτυο οπτικών ινών, είναι εξίσου σημαντικό με το να περνάει το μετρό. Σύντομα οι κάτοικοι μιας περιοχής θα επιλέγουν το σπίτι που θα μείνουν ανάλογα με το αν η περιοχή έχει πρόσβαση σε γρήγορο Internet. Γι’ αυτό το λόγο, οι Δημοτικές Αρχές πρέπει να είναι αρωγοί στην ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς και να μην εμποδίζουν τις ιδιωτικές επενδύσεις.” τόνισε ο κ. Τσαμάζ.