ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Με περιουσία 150 δισ. δολαρίων, ο Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της σύγχρονης Ιστορίας

από Επιμέλεια: Μαρία Ψυλλάκη - Δημοσίευση 17 Ιουλίου 2018, 17:58 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2018, 17:58
Με περιουσία 150 δισ. δολαρίων, ο Τζεφ Μπέζος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της σύγχρονης Ιστορίας
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Jeff Bezos της Amazon αξίζει πλέον 150 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, αξίζει πλέον 150 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η καθαρή αξία του Μπέζος αυξήθηκε κατά 60 δισ. δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες, καθιστώντας τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Το γεγονός αυτό κατατάσσει την καθαρή αξία του ψηλότερα ακόμα και από αυτή του Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτή της Microsoft, ο οποίος βρισκόταν προηγουμένως στην κορυφή της λίστας των πλουσίων.

Στην αποκορύφωση της περιουσίας του το 1999, η αξία του Γκέιτς ήταν 100 δισ. δολάρια, τα οποία σήμερα θα έφταναν περί τα 149 με τον πληθωρισμό.

Ο Γκέιτς βρίσκεται σήμερα στη δεύτερη θέση με αξία 95 δισ. δολαρίων, αφού έχει αποχωριστεί μετοχές της Microsoft αξίας 700 εκατομμυρίων, καθώς και 2,9 δισ. δολάρια σε μετρητά από το 1996.

Τα μετρητά και τα περιουσιακά του στοιχεία επενδύθηκαν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Bill and Melinda Getes.

O Μπέζος δήλωσε ότι κάθε χρόνο πουλάει μετοχές της Amazon αξίας περίπου 1 δισ. για τη χρηματοδότηση της Blue Origin, εταιρείας που ίδρυσε για την ανάπτυξη των μαζικών ταξιδιών στο διάστημα. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπέζος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πλουσίων του πλανήτη. Τον Ιούλιο του 2017 ξεπέρασε για σύντομο χρονικό διάστημα τον Μπιλ Γκέιτς σύμφωνα με το Forbes, επέστρεψε όμως στη δεύτερη θέση όταν η αξία τους έπεσε ξανά.

Η είδηση για την αξία του Μπέζος ήρθε την ώρα που η Amazon ετοιμαζόταν για το Prime Day, τη μεγάλη μέρα εκπτώσεων στις 16 Ιουλίου, οι οποίες αμαυρώθηκαν στην Ευρώπη από απεργίες των υπαλλήλων της Amazon στην Γερμανία, την Ισπανία και την Πολωνία λόγω συνθηκών εργασίας.

«Το μήνυμα είναι σαφές. Όσο ο γίγαντας του διαδικτύου θησαυρίζει, κάνει εκπτώσεις στην περίθαλψη των εργαζομένων του», δήλωσε η Στέφανι Νούτζενμπεργκερ του γερμανικού σωματείου Verdi.

Η Amazon από τη μεριά της δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι της πληρώνονται δίκαια, με το μόνιμο προσωπικό να κερδίζει 12,22 ευρώ ή και περισσότερα την ώρα, μετά τα δύο χρόνια.

Στο μεταξύ, δύο αντίπαλοι της Amazon, η Microsoft και η Walmart, πρόκειται να ανακοινώσουν πενταετή συμφωνία, στην οποία η εμπορική αλυσίδα θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία cloud του γίγαντα της τεχνολογίας, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Πηγή: BBC News