current views are: 14

13 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση11:50

Αξίζει τελικά το νέο iPhone XS και το iPhone XS Max;

Θα μιλήσουμε για τo iPhone μόνο και αν τελικά αξίζει κάποιος να επενδύσει σε αυτό.

Δημοσίευση 11:50’

Θα μιλήσουμε για τo iPhone μόνο και αν τελικά αξίζει κάποιος να επενδύσει σε αυτό.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η Apple κυκλοφορεί το νέο ανανεωμένο, iPhone. Το χαρακτηρίζει μάλιστα ως “ το καλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα” και φυσικά δεν έχει άδικο. 

Η εταιρία μας έχει συνηθίσει πλέον κάθε δύο χρόνια να βγάζει ένα νέο μοντέλο και κάθε ενδιάμεσο έτος να βγάζει ένα βελτιωμένο μοντέλο από αυτό που ήδη κυκλοφορεί. 

Έτσι φέτος είναι η χρονιά του “S”. Έχουμε λοιπόν το iPhone XS και iPhone XS Max. Τα δύο νέα iPhone τα οποία σχεδιαστικά είναι ίδια με το iPhone X που ήδη κυκλοφορεί, όμως έχουν αρκετές αλλαγές στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. 

Δεν θα κάνω κάποια σύγκριση με Android Smartphone μιας και πολλές από τις τεχνολογίες που παρουσίασε η Apple υπάρχουν σε πολλές συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά εδώ και αρκετό καιρό. Οπότε θα μιλήσουμε για τo iPhone μόνο και αν τελικά αξίζει κάποιος να επενδύσει σε αυτό.

Οι βασικές διαφορές των νέων συσκευών της Apple, πέρα από το μέγεθος της οθόνης του MAX που είναι στις 6,5 ίντσες, είναι ο επεξεργαστής A12 Bionic ο οποίος βοηθάει πάρα πολύ στις εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, στην επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο και φυσικά στα παιχνίδια ενώ και η αυτονομία της μπαταρίας έχει βελτιωθεί σε πολύ μικρό βαθμό. Ακόμα μία αλλαγή που έχει το XS και το XS Max είναι το γεγονός ότι πλέον έχουν πιστοποίηση IP68 (έως 30 λεπτά στα 2μ.) και όχι IP67 όπως συνέβαινε στο iPhone X.

Από πλευράς χρήσης, στην μία εβδομάδα που μου είχε δώσει η COSMOTE το iPhone XS Max πέρα από κάποια προβλήματα που υπήρχαν με την φόρτιση, ήταν αρκετά καλή αν και τις περισσότερες ένιωθα ότι χρησιμοποιούσα το iPhoneX. Δεν απείχε και πολύ…

Το πρόβλημα που αναφέρω στην φόρτιση ήταν ότι η συσκευή δεν φόρτιζε όταν ήταν σε αναμονή, αν δεν άνοιγε πρώτα η οθόνη. Όπως φαίνεται εκτός από εμένα, το ίδιο πρόβλημα είχαν και πολλοί χρήστες σε όλο τον κόσμο #Chargegate. Η Apple λογικά θα διορθώσει το θέμα αυτό.

Η κάμερα του iPhone XS Max δεν έχει κάτι το τρομερά καινούριο σε σχέση με αυτό που είχαμε δει μέχρι σήμερα από την Apple. Βασική προσθήκη είναι η δυνατότητα της ρύθμισης του βάθους πεδίου στην φωτογραφία ορίζοντας στην ουσία, πόσο θολό θα είναι το background του μοντέλου μας στο portrait mode. Το ίδιο ισχύει και για την μπροστινή κάμερα.

Η λειτουργία FaceID είναι λίγο πιο γρήγορη όπως και όλη η εμπειρία χρήσης της συσκευής. Από πλευράς ποιότητας κλήσεων και σήματος, οι ναυαρχίδες της Apple είναι πλήρως συμβατές με την αποκλειστική δυνατότητα του δικτύου κινητής COSMOTE για WiFi Calling την πρωτοποριακή υπηρεσία που εξασφαλίζει σήμα και στα πιο δύσκολα σημεία. 

Σε γενικές γραμμές το iPhone XS και το iPhone XS Max είναι μία πολλή καλή αναβάθμιση για κάποιον που έχει κάποιο παλιό μοντέλο και θέλει να το αναβαθμίσει γιατί η εμπειρία χρήσης δεν είναι όπως θα ήθελε να είναι. Κάποιος που έχει το iPhone X, δεν θα δει κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην χρήση. Θα δει όμως διαφορά στον τραπεζικό λογαριασμό του, αφού οι τιμές των νέων iPhone XS και iPhone XS Max, ξεκινάνε από €1.229 και €1.339 αντίστοιχα και μπορεί να φτάσει μέχρι €1.789 στην έκδοση με τα 512GB.

Τα συμπεράσματα δικά σας….


σχετικα αρθρα