current views are: 5

1 Ιουλίου 2016
Δημοσίευση14:13

Το Κρατιστάν ζει και βασιλεύει…

Αφορμή η υπόθεση του ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένα Πειραιώς) και του ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας -θυγατρική της ΔΕΗ). 

Δημοσίευση 14:13’

Αφορμή η υπόθεση του ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένα Πειραιώς) και του ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας -θυγατρική της ΔΕΗ). 

Αφορμή η υπόθεση του ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένα Πειραιώς) και του ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας -θυγατρική της ΔΕΗ). Ο μεν πρώτος κατέληξε στους Κινέζους ενώ για τον δεύτερο οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μπλόκαραν κάνοντας έφοδο στη γενική συνέλευση τις διαδικασίες εκχώρησης μέσω διαγωνισμού του 24% του μετοχικού του κεφαλαίου σε στρατηγικό επενδυτή.

Οι κρατικοδίαιτες συντεχνίες ζουν και βασιλεύουν.Ο ΟΛΠ παραχωρήθηκε εν τέλει στην κινεζική COSCO ωστόσο οι εργαζόμενοι (1.000 περίπου τον αριθμό) μπορούν να μεταταγούν σε άλλο φορέα του δημοσίου ώστε να μη κινδυνεύσουν με απόλυση και φυσικά να διατηρήσουν τα προνόμια του δημοσίου υπαλλήλου.

Το ίδιο θα συμβεί με οποιοδήποτε Οργανισμό (ΤΡΑΙΝΟΣΕ,ΟΛΘ,ΔΕΗ κλπ) που θα παραχωρηθεί εν όλω ή εν μέρει στον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους πιστωτές για μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων τα ερχόμενα χρόνια για την αποπληρωμή μέρους του δημοσίου χρέους.

Τι φανερώνουν όλα αυτά; Οτι ο κρατισμός και οι κρατικοδίαιτες συντεχνίες εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να κυριαρχούν καταφέρνοντας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να μην απολέσουν τη μονιμότητα του δημοσίου και τα κεκτημένα τους.

Με τον τρόπο αυτό μάλλον δεν θα χρειάζονται νέες προσλήψεις στο δημόσιο με υψηλού επιπέδου προσωπικό.Οι κενές θέσεις θα καλύπτονται από υπαλλήλους όσων ΔΕΚΟ θα ιδιωτικοποιούνται.Να γιατί το Κρατιστάν ζει και βασιλεύει.

Υ.Γ. Αν χαθούν 13.000 θέσεις στην “Καρφούρ Μαρινόπουλος” πόσοι από αυτούς θα αποκατασταθούν προσλαμβανόμενοι στο δημόσιο; Ουδείς..