ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Το ένα μας μυρίζει το άλλο μας βρωμάει...

του Θάνου Πασχάλη - Δημοσίευση 20 Οκτωβρίου 2016, 21:01 / Ανανεώθηκε 21 Οκτωβρίου 2016, 11:28
Το ένα μας μυρίζει το άλλο μας βρωμάει...
Facebook Twitter Whatsapp

Παραγίναμε λαός μη μου άπτου. Και μέχρι να πάρουμε μπρος θέλουμε κάποιον η κάποιους να μας υποχρεώσουν να κάνουμε τα πράγματα που πρέπει να γίνουμε πριν καταλήξουμε από Ευρώπη Αφρική.

Παραγίναμε λαός μη μου άπτου. Και μέχρι να πάρουμε μπρος θέλουμε κάποιον η κάποιους να μας υποχρεώσουν να κάνουμε τα πράγματα που πρέπει να γίνουμε πριν καταλήξουμε από Ευρώπη Αφρική. Τα γράφω με αφορμή τις σαρωτικές αλλαγές-προσαρμογές στην ψηφιακή εποχή που έφερε στη χώρα μας η κάθοδος των Δωριέων( δηλαδή των Τροικανών). Όπως οι Δωριείς εισέβαλαν στην αρχαιότητα στην ηπειρωτική Ελλάδα φέρνοντας την καινοτομία του σιδήρου αλλάζοντας συνήθειες χρόνων και κυριαρχώντας στη συνέχεια ,μέχρι την έλευση των Αχαιών, έτσι συμβαίνει σήμερα και με τους Νεοέλληνες. Έπρεπε να ‘ρθουν οι Τροικανοί η οι θεσμοί (σιγά τη σημασία που έχει) για να υποχρεωθούν να αλλάξουν μυαλά είτε στη διοίκηση ,είτε στον τρόπο παραγωγής και καινοτομίας. Ξεκολλήσαμε λίγο το πόδι μας  από την Ανατολή και το βάλαμε με το άλλο που έχει κατεύθυνση τη Δύση.

Τι να αναφέρουμε ως μεταρρυθμίσεις; Ηλεκτρονική συνταγογράφιση(η φαρμακευτική δαπάνη είχε ξεφύγει οικονομικά λόγω του πάρτι φαρμακοποιών και γιατρών),μητρώο πληρωμής δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων, μητρώο υπαλλήλων που απασχολούνται στο δημόσιο, ηλεκτρονικές δημόσιες συμβάσεις έργων κλπ. Καθυστερούν όμως ακόμη αρκετά. Γιατί π.χ τα δικόγραφα να μην στέλνονται σε ηλεκτρονική μορφή; Οι οικοδομικές άδειες γιατί να είναι χειρόγραφες; Είπαμε για τα θετικά των ξένων σε διαρθρωτικές αλλαγές. Υπάρχουν  θετικά όμως λόγω της  παρουσία τους εδώ και στα δημοσιονομικά. Σταμάτησε η σπέκουλα των παχυλών μισθών, των εργολαβιών κλπ Της εποχής δηλαδή της πλαστής ευμάρειας όπου η κουτσή Μαρία των Άνω Λιοσίων έφτασε να θεωρεί  τον εαυτό της ως τη νέα Γκρέτα Γκάρμπο της Μυκόνου. Το δημόσιο χρυσοπλήρωνε υπαλλήλους λες και ήταν από πλευράς παραγωγής πλούτου η Ελβετία η το Λουξεμβούργο των Βαλκανίων. Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι Ελλάδα και Βουλγαρία έχουν ακριβώς τον ίδιο όγκο και αξία εξαγωγών σε προϊόντα;  Τότε που οφείλεται η τεράστια διαφορά στο βιοτικό επίπεδο των δύο λαών; Μα στον δανεισμό.τους.180% του ΑΕΠ εμείς, 27% η Βουλγαρία.

Υ.Σ Τώρα είναι η ώρα των αδειών για τα τηλεοπτικά κανάλια. Αχός βαρύς έχει σηκωθεί. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης τρέχουν πίσω από τους καναλάρχες. Διαφωνούν με το δικαίωμα του Υπουργού να διεξάγει διαγωνισμό (τον κάνει ,υποστηρίζουν, σύμφωνα με το Σύνταγμα μόνο το ΕΣΡ που όμως αρνούνται να συγκροτηθεί σε νόμιμη σύνθεση).Το ένα μας μυρίζει το άλλο μας βρωμάει. Να δοθεί μια λύση επιτέλους να τελειώνουμε. Εκτός αν μας βολεύει το καθεστώς ανομίας. Άλλωστε και σε άλλους τομείς αυτό συμβαίνει. Αυτή είναι η Ελλάδα.. Κουτσό και στραβό το γκουβέρνο χρόνια τώρα και φυσικά πάντα πελατειακό (για τα ψηφαλάκια τους γαμώτο και την εξουσία τους ).Και φυσικά πάντα ,ως μόνιμο μότο, ότι μας φταίνε οι ξένοι. Έτσι καταντήσαμε ικέτιδες και ριψάσπιδες...