ΘΑΝΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Κι όμως, υπάρχει success story...

του Θάνου Πασχάλη - Δημοσίευση 5 Απριλίου 2017, 16:03 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2017, 16:48
 Κι όμως, υπάρχει success story...
Facebook Twitter Whatsapp

Αυτόν τον έρμο και ιερό τόπο τον δέρνει πάντα η κακοδαιμονία. Ολοι και όλα μας φταίνε.
 

Αυτόν τον έρμο και ιερό τόπο τον δέρνει πάντα η κακοδαιμονία. Ολοι και όλα μας φταίνε.

Ακόμη κι όταν κολυμπούσαμε σε πελάγη ευδαιμονίας, όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και οι εφημερίδες μιλούσαν για φτώχεια που μας κατέτρωγε. Οτι είχαμε μισθούς Βαλκανίων στην Ελλάδα και τιμές Ευρώπης σε ότι αγοράζαμε. Η απόλυτη καταστροφολογία και εξαπάτηση. 

Τώρα πάλι τραβάνε το σχοινί στα άκρα στο όνομα της θεαματικότητας. Η μισή Ελλάδα όντως δεινοπαθεί, η άλλη μισή όμως περνά σχετικά καλά και σε ανεκτό βιοτικό επίπεδο. Υπάρχουν κλάδοι στην οικονομία που ανθούν παρά την κρίση και φωτεινά μυαλά που παράγουν πρωτοποριακά πράγματα. Δεν είναι όλα μαύρα και άραχνα. 

Υπάρχει success story  σε τομείς της οικονομίας και σε επαγγελματίες που έμαθαν να κοιτούν μπροστά και να αντιπαλεύουν τις δυσκολίες. Διαβάζω πως αρκετοί Ελληνες επιστήμονες συνεργάζονται με τη NASA και εργάζονται στο πρόγραμμα του CERN.

Διαβάζω επίσης πως τα αγροτοδιατροφικά προιόντα μας γνωρίζουν πιένες σε χώρες του Εξωτερικού. Παραδίδινται την ερχόμενη εβδομάδα χιλιάδες χιλιόμετρα νέων αυτοκινητόδρομων. Λαμβάνονται μέτρα, από όλες τις Κυβερνήσεις,για τα κοινωνικά στρώματα που βρίσκονται στα όρια της ένδειας. Η Εκκλησία βοηθάει ανήμπορους με 1,5 εκατ. μερίδες φαγητού την ημέρα. Η έξοδος από το τούνελ θέλει υπομονή και δουλειά. 

Υ.Σ Ερχεται Ανάσταση και όλους μας χρειάζεται μια νότα αισιοδοξίας. Αρκετά με την καθημερινή γκρίνια και τη μιζέρια.