ΘΕΑΤΡΟ

Πατεράκη-Συσσοβίτης ξανά μαζί στο Faust Bar-Theatre-Arts

Δημοσίευση 2 Απριλίου 2015, 19:04 / Ανανεώθηκε 2 Απριλίου 2015, 19:04
Πατεράκη-Συσσοβίτης ξανά μαζί στο Faust Bar-Theatre-Arts
Facebook Twitter Whatsapp

Οι δύο ηθοποιοί θα συμπρωταγωνιστούν στο έργο του Γιοχάνες Φον Τεπλ «Ο Θάνατος και ο Αγρότης» από 17 Απριλίου.

Οι δύο ηθοποιοί θα συμπρωταγωνιστούν στο έργο του Γιοχάνες Φον Τεπλ «Ο Θάνατος και ο Αγρότης» από 17 Απριλίου.

Ο Αλέκος Συσσοβίτης και η Ρούλα Πατεράκη είναι παλιοί γνώριμοι –για πρώτη φορά συναντήθηκαν θεατρικά στη σκηνή του θεάτρου Χώρα στο «Η κυρία με τις καμέλιες» το 2000 κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πέτρου Ζούλια. Ταίριαξαν και από τότε ανταμώνουν από καιρού εις καιρόν με την Πατεράκη να κρατάει άλλοτε τον ρόλο της σκηνοθέτιδας κι άλλοτε της ηθοποιού, μερικές φορές και τα δύο, όπως θα συμβεί με την παράσταση που ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες στο Faust.

Η νέα περίοδος της συνεργασίας τους που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 17 Απριλίου στο Faust Bar-Theatre-Arts  –ιδιοκτησίας του ηθοποιού- με το άπαικτο στην Ελλάδα «Ο Θάνατος και ο Αγρότης» έχει όλα τα φόντα να είναι η πιο ενδιαφέρουσα και παραγωγική. Καταρχήν είναι το έργο. Το «Ο Θάνατος και ο Αγρότης» γράφτηκε το 1400 περίπου από τον βοημό συγγραφέα Γιοχάνες Φον Τεπλ στα γερμανικά και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά προ-αναγεννησιακά έργα της ευρωπαϊκής δραματουργίας, ένα ουμανιστικό ποίημα. Σε αυτό ο Αγρότης –τον οποία θα υποδυθεί η ο Αλέκος Συσσοβίτης- συγκρούεται με τον Θάνατο –η Ρούλα Πατεράκη- που του στέρησε την αγαπημένη σύζυγό του.

Η Ρούλα Πατεράκη υπογράφει τη σκηνοθεσία, αλλά και τη διασκευή και τη δραματουργία του έργου, βασισμένη στη μετάφραση του Αντώνη Πέρη.

«Ο Θάνατος και ο Αγρότης», Faust Bar-Theatre-Arts, Καλαμιώτου 11, Μοναστηράκι,  τηλ. 2103234095, www.faust.gr. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή – Σάββατο 21:30 και Κυριακή 20:00. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ και 10 ευρώ (φοιτητές/άνεργοι). Προπώληση: www.viva.gr (τηλ. 11876), Public, Παπασωτηρίου, ΙΑΝΟΣ, Seven Sports, RELOAD, Media Markt.