current views are: 1

28 Απριλίου 2015
Δημοσίευση16:29

«Man and superman» live από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Η παράσταση της χρονιάς στο Λονδίνο με πρωταγωνιστή τον Ρέιφ Φάινς στις 14 Μαΐου στο Μέγαρο.

Δημοσίευση 16:29’
αρθρο-newpost

Η παράσταση της χρονιάς στο Λονδίνο με πρωταγωνιστή τον Ρέιφ Φάινς στις 14 Μαΐου στο Μέγαρο.

Η παράσταση της χρονιάς στο Λονδίνο με πρωταγωνιστή τον Ρέιφ Φάινς στις 14 Μαΐου στο Μέγαρο.

Μπορεί στο γκισέ του θεάτρου και στην ιστοσελίδα του να μην υπάρχει εισιτήριο ούτε για δείγμα, όμως οι φίλοι του θεάτρου έχουν ακόμα μια ευκαιρία να δουν την πολύκροτη παράσταση του έργου του Τζορτζ Μπέρναρ Σο «Man and superman» του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας. Πως θα γίνει αυτό το μαγικό; Την Πέμπτη 14 Μαΐου η παράσταση που ύμνησε η κριτική και αγκάλιασε το κοινό θα προβληθεί σε απευθείας μετάδοση από το Lyttelton Theatre του Λονδίνου σε κινηματογραφικές αίθουσες και πολιτιστικά κέντρα σε όλη την Ευρώπη. Ανάμεσά τους, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Λίγα λόγια για το έργο. Το «Man and superman» είναι μια καυστική κωμωδία σε τέσσερις πράξεις την οποία ο ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας έγραψε το 1903. Η υπόθεση είναι απλή. Ο πατέρας της Αν Γουάιτφιλντ πεθαίνει και η διαθήκη του ορίζει ως κηδεμόνες της δύο άντρες, ένας από τους οποίους είναι ο Τζακ Τάννερ. Η Αν, εκτός από πλούσια, είναι θελκτική και, πάνω απ’ όλα, αποφασισμένη να κατακτήσει τον Τάννερ. Ο Τάννερ είναι ένας ευκατάστατος εργένης με τις δικές του αντιλήψεις που αποκλείουν το ενδεχόμενο ενός γάμου. Φυσικά στο τέλος γίνεται αυτό που επιθυμεί η Αν, αφού όμως πρώτα έχουν διαδραματιστεί ένα σωρό διασκεδαστικά επεισόδια. Λόγω της μεγάλης διάρκειάς του, το έργο παρουσιάζεται τις περισσότερες φορές πετσοκομμένο, κυρίως η Τρίτη πράξη. Στην Ελλάδα τον κεντρικό ήρωα υποδύθηκε ο Δημήτρης Χορν το 1947 σκηνοθεσία Ροντήρη.

Και τώρα η παράσταση. Ακόμα και στην Αγγλία με την μεγάλη θεατρική παράδοση, οι κριτικοί σπάνια συμφωνούν στις κρίσεις τους για μια παράσταση. Για να συμβεί αυτό, η παράσταση πρέπει να είναι είτε εξαιρετικά κακή, είτε εξαιρετικά καλή. Όσον αφορά στο «Man and superman» του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, η γνώμες των κριτικών ήταν ομόφωνα εγκωμιαστικές. Από τις σκηνοθετικές επιλογές του Σάιμον Γκόντγουιν ως τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών Ρέιφ Φάινς και Ίντιρα Βάρμα κανείς δεν εντόπισε ούτε ένα στραβοπάτημα. Όσο για τους θεατές, η προσέλευση τους αποδεικνύει την ορθότητα των δημοσιευμάτων.

 

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία:                                        Simon Godwin

Σκηνικά:                                              Christopher Oram      

Σχεδιασμός φωτισμών:                      James Farncombe                                        

Σχεδιασμός βίντεο:                             Luke Halls

Μουσική:                                             Michael Bruce

Eπιμέλεια κίνησης:                             Jonathan Goddart

Σχεδιασμός ήχου:                               Christopher Shutt

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Elliot Barnes-Worrell, Νicholas Bishop, Faye Castelow, Clare Clifford, Naomi Cranston, Henry Everett, Ralf Fiennes, Colin Haigh, Nick Hendrix, Corey Johnson, Christine Kavanagh, Mary Keegan, Ferdinand Kingsley, Nicholas le Prevost, Tim McMullan, Simon Markey, Indira Varma, Arthur Wilson.

Η προβολή της κωμωδίας του Μπέρναρ Σο «Man and superman» στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής την Πέμπτη 14 Μαΐου θα αρχίσει στις 21.00 ακριβώς και θα διαρκέσει 3 ώρες και 40 λεπτά. Οι τιμές των εισιτηρίων: 14 και 7 ευρώ (φοιτητικό). Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 210 7282333 και στο www.megaron.gr.


σχετικα αρθρα