current views are: 2

28 Μαΐου 2015
Δημοσίευση12:09

«Τα παπούτσια του βαρύτονου» χορεύουν στην Κοζάνη

Το μουσικό παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ έγινε θεατρική παράσταση για παιδιά κάθε ηλικίας που αξίζει να δείτε.

Δημοσίευση 12:09’
αρθρο-newpost

Το μουσικό παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ έγινε θεατρική παράσταση για παιδιά κάθε ηλικίας που αξίζει να δείτε.

Το μουσικό παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ έγινε θεατρική παράσταση για παιδιά κάθε ηλικίας που αξίζει να δείτε.

Ο Χαρίτονος Φουξ είναι ένας βαρύτονος που δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια γιατί τον αγχώνει το κόντρα Λα. Και μόνο που τη σκέφτεται αυτή τη νότα, χύνει ποτάμια ιδρώτα και τα πόδια του πρήζονται και φουσκώνουν. Τι να κάνει λοιπόν, αναγκάζεται να παραγγέλνει από τον υποδηματοποιό του, τον κύριο Λαυρέντη, όλο και μεγαλύτερα παπούτσια. Ξεκινάει τις πρόβες με λουστρίνια νούμερο 44 και εμφανίζεται στην πρεμιέρα με παπούτσια νούμερο 69.

 

Ο κύριος Φουξ έχει ηλικία ενός έτους. Το βιβλίο με τις περιπέτειες του και το απαραίτητο συνοδευτικό CD –μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μουσικό παραμύθι- κυκλοφόρησε πέρυσι από τον Δημήτρη Μπασλάμ και τον εκδοτικό οίκο Επόμενος Σταθμός. Και πολύ σύντομα πήρε το βάφτισμα της θεατρικής σκηνής. Σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σωτηρίου και του συγγραφέα και μουσικού Δημήτρη Μπασλάμ (συνεργάτη στο παρελθόν των Θανάση Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Αγγελάκα, Σωκράτη Μάλαμα και πολλών άλλων), το παραμύθι έγινε θεατρική παράσταση όπου η συγκίνηση, η φαντασία και το χιούμορ διασταυρώνονται με τον χορό και το τραγούδι, καθηλώνοντας μικρούς και μεγάλους.

Τώρα η παράσταση που ξεκίνησε την θριαμβευτική της πορεία στο τέλος του 2014 στο θεσσαλονικιό Blackbox για να πάρει διαδοχικές παρατάσεις λόγω αθρόας προσέλευσης κοινού, μετακομίζει για δύο μόνο ημέρες, Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Μαΐου, στην Κοζάνη, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Μέρες Θεάτρου» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Με τους ίδιους συντελεστές που απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού στην Θεσσαλονίκη, το ίδιο κέφι και όρεξη.

 

Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σωτηρίου, Δημήτρης Μπασλάμ

Χορογραφία: Δημήτρης Σωτηρίου

Μουσική-ηχητικός σχεδιασμός: Δημήτρης Μπασλάμ

Φωτισμοί: Μαρία Λαζαρίδου, Δήμητρα Αλουτζανιδου

Κοστούμια: Νίκος Δάλλας

Παίζουν: Γιώργος Νικόπουλος, Δημήτρης Πολίτης

«Τα παπούτσια του βαρύτονου», «Αίθουσα Τέχνης», Πάρκο Αγίου Δημητρίου, Κοζάνη, Πέμπτη 28 Μαΐου και Παρασκευή 29 Μαΐου, 9.00 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 7€, ομαδικό εισιτήριο 5€ (ισχύει για ομάδες άνω των 10 ατόμων). Προπώληση εισιτηρίων στην «Αίθουσα Τέχνης» και στα γραφεία του φεστιβάλ,πεζόδομος Ειρήνης και Μουράτη, 10:30 -14:30 και 18:00-22:00. Πληροφορίες: τηλ. 24610 24062 & http://dipethekozanis.gr/

 


σχετικα αρθρα