ΘΕΑΤΡΟ

Ο «Ιούλιος Καίσαρας» στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Δημοσίευση 27 Ιουλίου 2015, 18:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουλίου 2015, 18:44
Ο «Ιούλιος Καίσαρας» στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
Facebook Twitter Whatsapp

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού αναβαίνει στις 31 Ιουλίου στο πλαίσιο του 58ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού αναβαίνει στις 31 Ιουλίου στο πλαίσιο του 58ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Το Φεστιβάλ Φιλίππων, το μακροβιότερο του είδους του στη βόρεια Ελλάδα, αντέχει στις δυσκολίες. Θα το καταλάβετε και μόνοι σας ξεφυλλίζοντας το πρόγραμμά του, ένα καλοζυγισμένο κοκτέιλ ποιοτικών επιλογών όπου το μερίδιο του λέοντα έχει το θέατρο.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παραστάσεις του φετινού 38ου Φεστιβάλ ήταν εκείνη του «Ιούλιου Καίσαρα», της τραγωδίας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ που ανέβηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών στο κτίριο Πειραιώς 260 με μεγάλη επιτυχία. Το ανέβασμα υπογράφει ο Λιθουανός σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις, μόνιμος κάτοικος Ελλάδας εδώ και χρόνια, και αγαπητός του αθηναϊκού κοινού από το επιτυχημένο «Δάφνις και Χλόη» και άλλα.

Ο Γκραουζίνις λοιπόν θέλησε να διαβάσει το έργο του Σαίξπηρ σαν μια πραγματεία για τον ιδεαλισμό και τον αυταρχισμό με φόντο το ηθικό κενό και την έκπτωση της πολιτικής στη Ρώμη του 1ου π.Χ. αιώνα. Στόχος του να αναδείξει τις δυνάμεις που κατευθύνουν την ιστορία τότε και τώρα και να αναφερθεί στα ζητήματα της εξουσίας αλλά και του φόβου ως μέσου για πολιτική επικράτηση.

Οι ήρωες στην παράσταση του Γκραουζίνις είναι ντυμένοι με σύγχρονα ρούχα και οι παραπομπές στο σημερινό πολιτικό τοπίο είναι καλυμμένες μεν, εύληπτες δε.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης

Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις

Δραματουργική επεξεργασία: Τσέζαρις Γκραουζίνις - Μάρω Παπαδοπούλου

Σκηνικά – Κοστούμια: Kenny MacLellan

Μουσική: Martynas Bialobžeskis

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Σύμβουλος κίνησης: Δήμητρα Κρητικίδη

Επιμέλεια ήχου: Νίκος Κόλλιας

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάγδα Κόρπη

Βοηθός σκηνογράφου: Άννα Σαπουνάκη

Βοηθός ενδυματολόγου: Δάφνη Ηλιοπούλου

Κομμώσεις: Γιώτα Βλάχου

Ερμηνεύουν:

ΤΡΕΒΩΝΙΟΣ - Παναγιώτης Αθανασόπουλος
ΠΟΡΣΙΑ - Αφροδίτη Αντωνάκη
ΑΝΤΩΝΙΟΣ - Γιώργος Γάλλος
ΜΕΤΕΛΛΟΣ - Δημοσθένης Ελευθεριάδης
ΚΑΣΣΙΟΣ - Δημήτρης Ήμελλος
ΔΕΚΙΟΣ - Αλέξανδρος Λογοθέτης
ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ/ΕΙΔΙΚΟΣ - Κώστας Μπερικόπουλος
ΚΑΛΠΟΥΡΝΙΑ - Μάρω Παπαδοπούλου
ΚΑΣΚΑΣ - Χρήστος Σαπουντζής
ΒΡΟΥΤΟΣ - Γιάννης Στάνκογλου
ΛΟΥΚΙΟΣ - Συμεών Τσακίρης

«Ιούλιος Καίσαρας», Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Παρασκευή 31 Ιουλίου, ώρα 21:30. Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων). Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων πηγαίνετε στο http://philippifestival.gr/.