current views are: 5

29 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση11:19

Το παιδικό θέατρο έχει την τιμητική του στη Νάξο

«Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων» κάνουν στάση για δύο βράδια στον υπέροχο Πύργο Μπαζαίου.

Δημοσίευση 11:19’
αρθρο-newpost

«Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων» κάνουν στάση για δύο βράδια στον υπέροχο Πύργο Μπαζαίου.

«Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων» κάνουν στάση για δύο βράδια στον υπέροχο Πύργο Μπαζαίου.

Ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη είναι βετεράνοι στη συγγραφή παιδικών βιβλίων –όποιο παιδί έχει διαβάσει το «Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει» (εκδ. Παπαδόπουλος) θα σας εξηγήσει γιατί. Παράλληλα, μαζί με τους συνεργάτες του στην καλλιτεχνική ομάδα Κοπέρνικος (www.kopernikos.gr), δημιουργούν ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις για παιδιά.

Ο «Κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων» είναι το πιο πρόσφατο θεατρικό τους επίτευγμα, μια παράσταση που συνδυάζει τη θεατρική αφήγηση με την παντομίμα, δίνοντας τον λόγο στους μικρούς θεατές για να συμμετάσχουν ενεργά, απαντώντας σε ερωτήσεις, συμβουλεύοντας τον κύριο Κιχ και βοηθώντας τον να ξεπεράσει τα προβλήματα που εμφανίζονται, ώστε να νικήσει τον φοβερό Μουσικόδοντα!

Η υπόθεση του έργου είναι αυτή: Τί θα συμβεί όταν ο κύριος Κιχ αποφασίσει να εγκαταλείψει την γκρίζα πόλη της Φασαρίας, ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός Μουσικόδοντας και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, ωθούν τον κύριο Κιχ σε μια μαγική περιπέτεια! Μια ευρηματική παράσταση που μαθαίνει τα παιδιά να αναγνωρίζουν τα μουσικά ηχοχρώματα, ωθώντας τα να πλάσουν με τη φαντασία τους την εικόνα που κρύβεται πίσω από κάθε ήχο.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα πριν από τρία χρόνια. Από τότε επαναλήφθηκε πολλές φορές και ήταν πάντα sold out. Εσείς που έχετε τη δυνατότητα να το δείτε στο μαγευτικό περιβάλλον του Πύργου Μπαζαίου, μην χάσετε την ευκαιρία!

Η ταυτότητα της παράστασης:

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη

Επιμέλεια μουσικής – Ήχοι: Άγγελος Αγγέλου

Χορογραφίες: Θάνος Δασκαλόπουλος

Κίνηση: Λευτέρης Ελευθερίου

Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κουστούμια: Ομάδα Κοπέρνικος

Παίζουν: Λευτέρης Ελευθερίου, Τατιάνα Καλαντζή

«Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων», Πύργος Μπαζαίου, 12ο χλμ. Οδού Χώρας Νάξου-Αγιασσού, τηλ. 22850 31402, www.bazeostower.grwww.naxosfestival.gr – , Παρασκευή 31/7 & Τετάρτη 12/8, ώρα 20:00, τιμή εισιτηρίου 10€ .

Διάθεση εισιτηρίων Φεστιβάλ Νάξου:

• Πύργος Μπαζαίου, 12ο χλμ. Χώρα Νάξου-Αγιασσός. Τηλ. 22850 31402

• Cafe Citron, παραλία Χώρας Νάξου. Τηλ. 22850 22227

• Αποστακτήριο Βαλληνδρά, Χαλκί. Τηλ. 22850 31220

• Café Asmari, Απείρανθος. Τηλ. 22850 61256


σχετικα αρθρα