current views are: 7

25 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση16:29

«Εκκλησιάζουσες» από το Εθνικό στο Ηρώδειο

Μετά από την soldout παράσταση στην Επίδαυρο, το αριστοφανικό έργο ανεβαίνει στο Ηρώδειο στις 3 Σεπτεμβρίου.

Δημοσίευση 16:29’
αρθρο-newpost

Μετά από την soldout παράσταση στην Επίδαυρο, το αριστοφανικό έργο ανεβαίνει στο Ηρώδειο στις 3 Σεπτεμβρίου.

Μετά από την soldout παράσταση στην Επίδαυρο, το αριστοφανικό έργο ανεβαίνει στο Ηρώδειο στις 3 Σεπτεμβρίου.

Μετά την ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό πόλεμο, η διαφθορά και οι ανισότητες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Έτσι οι  Αθηναίες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Μεταμφιεσμένες σε άντρες, πηγαίνουν κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και περνούν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία. Επιβάλλουν τις πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις και εφαρμόζουν περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματός τους θα αποδειχτεί ουτοπική και θα υπονομευθεί από διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Αυτή είναι μέσες άκρες η υπόθεση της κωμωδίας του Αριστοφάνη που επέλεξε να παρουσιάσει το Εθνικό Θέατρο το φετινό καλοκαίρι, σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη και σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου.

Η παράσταση που αγκαλιάστηκε θερμά από το θεατρόφιλο κοινό, θα παρουσιαστεί στις 3 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Hρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και της περιοδείας του θιάσου σε όλη την Ελλάδα.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Μπέζος

Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς

Μουσική – Στίχοι: Κωστής Μαραβέγιας

Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου 

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):

Νέος: Πάνος Βλάχος

Γριά Β’: Μπάμπης Γαλιατσάτος

Βλέπυρος: Γιάννης Ζουγανέλης

Γριά Γ’: Θανάσης Ισιδώρου

Ανδρας: Παναγιώτης Κατσώλης

Σχολιαστής: Κώστας Κοράκης

Γείτονας: Νίκος Μαγδαληνός

Χρέμης: Λαέρτης Μαλκότσης

Πραξαγόρα: Γιάννης Μπέζος

Νέα: Δανάη Σκιάδη

Γριά Α’: Γιωργής Τσουρής

Χορός: Χριστέλλα Γκιζέλη, Δάφνη Δαυίδ, Άνδρη Θεοδότου, Δήμητρα Καρακωσταντή, Βαλερία Κουρούπη, Ιωάννα Λέκκα, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαούτσου, Ροζαλία Μιχαλοπούλου, Ελένη Μπούκλη, Πολυξένη Μυλωνά, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Μαρίνα Σάττι, Ντένια Στασινοπούλου.

«Εκκλησιάζουσες», Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00.Τιμές εισιτηρίων: VIP 45€, Ζώνη Α 40€, Ζώνη Β 20€, Άνω Διάζωμα 10€, Φοιτητικό 13€, 10€, Άνεργοι, ΑΜΕΑ 5€. Επιπλέον το Εθνικό Θέατρο παραχωρεί 100 θέσεις δωρεάν σε ανέργους με σειρά προτεραιότητας και με επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Εισιτήρια μπορείτε να αποκτήσετε: Online με χρέωση πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα www.greekfestival.gr, τηλεφωνικά με χρέωση πιστωτικής κάρτας στο 210.3272000 καθημερινά (και Κυριακές) 9:00 – 21:00, από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου), από τα Βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, τα Καταστήματα PUBLIC, τα Βιβλιοπωλεία Ιανός και τα Reload Stores.

Άλλοι σταθμοί της περιοδείας:● 28 Αυγούστου, Λάρισα ● 31 Αυγούστου, Θεσσαλονίκη ● 7 Σεπτεμβρίου, Βριλήσσια ● 10 Σεπτεμβρίου, Βύρωνας  ● 13 Σεπτεμβρίου, Ελευσίνα ● 16 Σεπτεμβρίου θέατρο Πέτρας ● 19 Σεπτεμβρίου, Νέα Σμύρνη ● 21 Σεπτεμβρίου, Παπάγου ● 23 Σεπτεμβρίου, Ηλιούπολη


σχετικα αρθρα