ΘΕΑΤΡΟ

«Πριν το χάραμα» στο Κατράκειο

Δημοσίευση 30 Αυγούστου 2015, 08:01 / Ανανεώθηκε 28 Αυγούστου 2015, 17:43
«Πριν το χάραμα» στο Κατράκειο
Facebook Twitter Whatsapp

Το θέατρο της Νίκαιας θα πλημμυρίσει με νότες και αγαπημένους σκοπούς από τις φωνές των ηθοποιών και των τραγουδιστών που ενσαρκώνουν τους ήρωες του έργου των Ρέππα-Παπαθανασίου.

Το θέατρο της Νίκαιας θα πλημμυρίσει με νότες και αγαπημένους σκοπούς από τις φωνές των ηθοποιών και των τραγουδιστών που ενσαρκώνουν τους ήρωες του έργου των Ρέππα-Παπαθανασίου.

Η αγάπη του Θανάση Παπαθανασίου και του Μιχάλη Ρέππα για τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο είναι φανερή σε όλες τις δουλειές τους. Με σεβασμό προς τους άξιους δημιουργούς του παρελθόντος και τόλμη, οι δυο τους δημιούργησαν μια δική τους θεατρική και τηλεοπτική γλώσσα απόλυτα αναγνωρίσιμη που μιλάει στην καρδιά των θεατών.

Το τελευταίο δημιούργημα των Ρέππα-Παπαθανασίου είναι μια μουσική παράσταση με φόντο τη μεταπολεμική Ελλάδα και ήρωες μια ομάδα ανθρώπων που κινούνται γύρω από το λαϊκό τραγούδι.

Η άκρη του νήματος αρχίζει να ξετυλίγεται στη Θεσσαλονίκη τα χρόνια της γερμανικής κατοχής. Εκεί, στο κέντρο του Κώστα Δραγούτσου, τραγουδούν οι Αρετή Λάμπρου, Νανά Βάλβη και Μανώλης Ναξιώτης. Ο Ανέστης προσπαθεί να πιάσει κι αυτός δουλειά εκεί και τελικά τα καταφέρνει και με τη βοήθεια του αδερφού του Λευτέρη ο οποίος παίζει μπουζούκι στην ορχήστρα.

Για να εδραιωθεί, ο Ανέστης εγκαταλείπει την αγαπημένη του Δέσποινα, κόρη καλής οικογενείας της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι έγκυος και σχετίζεται με την Αρετή. Αυτή τον βοηθάει να πάρει τη θέση του Μανώλη όταν εκείνος φεύγει από το μαγαζί μετά από ένα θυελλώδη καυγά με τη Νανά Βάλβη.

Όταν στη διάρκεια του εμφυλίου τραμπούκοι καίνε το μαγαζί του Κώστα, η «παρέα» διαλύεται και τα μέλη της παίρνουν το δρόμο για την Αθήνα.

Τους ήρωες ενσαρκώνουν αγαπημένοι τραγουδιστές και ηθοποιοί: Η Σοφία Βόσσου, ο Στέλιος Διονυσίου, ο Ευθύμης Ζησάκης, η Κατερίνα Κούκα, η Μπέτυ Μαγγίρα, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και ο Ορέστης Τζιόβας.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κουστούμια: Έβελιν Σιούπη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Ενορχήστρωση τραγουδιών: Νίκος Στρατηγός

«Πριν το χάραμα», Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας,  Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου. Τιμή εισιτηρίου: 13 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, Π. Τσαλδάρη 10, 4ος όροφος , τηλ. 2132075342, ώρες 08.30-15.00.