ΘΕΑΤΡΟ

Ο «Ερωτόκριτος» στην παράταση

Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου 2015, 14:06 / Ανανεώθηκε 18 Νοεμβρίου 2015, 14:06
Ο «Ερωτόκριτος» στην παράταση
Facebook Twitter Whatsapp

Η παράσταση του έργου του Βιτσέντζου Κορνάρου στο Θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη επαναλαμβάνεται κατ’ απαίτηση του κοινού.

Η παράσταση του έργου του Βιτσέντζου Κορνάρου στο Θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη επαναλαμβάνεται κατ’ απαίτηση του κοινού.

Το εμβληματικό έργο της Κρητικής Αναγέννησης, σημείο αφετηρίας για τη νεοελληνική λογοτεχνία, ξαναζεί στη σκηνή του θεάτρου Αθήναιον. Η παράσταση του «Ερωτόκριτου» την οποία σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Αδάμης, συγγραφέας και σκηνοθέτης με «ειδίκευση» στην παιδική ηλικία επιστρέφει για τρεις ακόμα ημερομηνίες μετά από την ενθουσιώδη υποδοχή που επιφύλαξε το κοινό σε έργο και συντελεστές.

Το πασίγνωστο αφηγηματικό ποίημα του Βιτσέντζου Κορνάρου όπου μπλέκονται η αρχαιοελληνική ιστορία, οι ιπποτικές αξίες, η παράδοση των τροβαδούρων της Δύσης και η δημοτική παράδοση διασκεύασαν για το θέατρο η Έλενα Αρβανίτη και ο Δημήτρης Αδάμης, ο νέος τραγουδοποιός και συνθέτης Γιάννης Βενιαμίν έγραψε τη μουσική την  οποία ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ενώ τους ήρωες του ποιήματος ενσαρκώνουν τέσσερις ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Δραματουργική Επεξεργασία: Έλενα Αρβανίτη - Δημήτρης Αδάμης
Μουσική: Γιάννης Βενιαμίν
Σκηνικά: Γιώργος Δερνίκας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Φυτιάνου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δήμητρα Αντωνακούδη, Άρης Βέβης, Ορέστης Κωνσταντινίδης, Μαρία Λαφτσίδου.

Το «Τραγούδι του Ερωτόκριτου» ερμηνεύει ο Ζακ Στεφάνου

«Ερωτόκριτος», θέατρο Αθήναιον, Βασιλίσσης Όλγας 35 , Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 832060. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 11, 12 & 13 Δεκεμβρίου στις 21:00 και καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία (Επικοινωνία στο 2310250303 & 5). Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 10 €, Φοιτητικό – Ανέργων – Πολύτεκνων – ΑΜΕΑ 6 €. Προπώληση εισιτηρίων για τις βραδινές παραστάσεις: http://www.ticketservices.gr/.