current views are: 22

28 Δεκεμβρίου 2015
Δημοσίευση10:43

Μαθήματα ζωής στο Marvin’s Room

Δημοσίευση 10:43’

Το πολυβραβευμένο οικογενειακό δράμα του Scott McPherson αναβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τις Αθηνά Τσιλύρα και Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

Το ελληνικό κοινό γνωρίζει το έργο του Scott McPherson κυρίως από την κινηματογραφική του μεταφορά το 1996. Τότε την σκηνοθεσία υπέγραφε ο Jerry Zaks και έπαιζαν οι Meryl Streep, Diane Keaton (ερμηνεία για την οποία προτάθηκε για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου), Leonardo DiCaprio και Robert De Niro. Ο τίτλος της ταινίας ήταν «Στο δωμάτιο του Μάρβιν».

Να θυμηθούμε την υπόθεση: Ο Χανκ μαθαίνει από τη μητέρα του, Λι, την ύπαρξη της θείας του Μπέσυ, που πάσχει από λευχαιμία και χρειάζεται μυελό των οστών για μεταμόσχευση. Η Μπέσυ ζει στην Φλόριντα, όπου φροντίζει την ανάπηρη θεία της, Ρουθ και τον κατάκοιτο πατέρα της, Μάρβιν. Με αφορμή την ασθένεια της Μπέσυ η οικογένεια ξαναενώνεται και οι δύο αδερφές ξανασυναντιούνται ύστερα από 18 χρόνια: είχαν να βρεθούν από τότε που ο πατέρας τους είχε πάθει το πρώτο εγκεφαλικό. Η μία αποφάσισε να αφιερώσει όλη τη ζωή της στη φροντίδα αυτών των ανθρώπων και η άλλη να κυνηγήσει τα όνειρα της. Η αρρώστια της Μπέσυ όμως γίνεται η αιτία να ξαναβρούν η μια την άλλη, να ξαναχτίσουν τη σχέση τους από την αρχή, να κερδίσουν το χαμένο χρόνο, να παραμερίσουν όλα αυτά που τις χώρισαν και να δουν τη ζωή τους από διαφορετική οπτική γωνία.

Το έναυσμα για το πρώτο ανέβασμα του (θεατρικού) «Marvin’s Room» στην Ελλάδα έδωσε η συμπλήρωση είκοσι πέντε χρόνων από την πρεμιέρα του έργου στο Σικάγο –η επέτειος «γιορτάζεται» με μια νέα παράσταση στο εξαιρετικό Globe Theatre της πόλης. Τη σκηνοθεσία της ελληνικής παράστασης υπογράφει ο Δημήτρης Καρατζιάς, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους υποδύονται οι Αθηνά Τσιλύρα και Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Κείμενο: Scott McPherson
Μετάφραση: Μελισσάνθη Μάχουτ
Σκηνοθεσία / Δραματουργική Επεξεργασία : Δημήτρης Καρατζιάς

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης
1ο βιολί: Μελίνα Γαλανού
1ο τσέλο: Μαντώ Αγουρίδου
Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Κοστούμια : Aλέξης Φούκος

Βοηθός Ενδυματολόγου: Χάρης Άνθης
Κατασκευαστής σκηνικών: Κώστας Μπακάλης
Φωτογραφίες/ Αφίσα: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ (S&G Face2Face Photography)
Trailer: Στέφανος Κοσμίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Βαγγέλης Λάσκαρης
Παραγωγή: VAULT

Ερμηνεύουν: Αθηνά Τσιλύρα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Δημήτρης Καρατζιάς, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννα Σταυράκη, Στράτος Στρατηγαρέας

«Marvin’s Room», Vault Theatre, Μελενίκου 26, Γκάζι / Βοτανικός. Ημέρες και ώρες παράστασης: Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 18.00, από Παρασκευή 8 Ιανουαρίου έως 24 Απριλίου. Τιμές εισιτηρίων: 12 €  (τιμή προπώλησης), 15 € (γενική είσοδος), 10 € (μειωμένο για Φοιτητές/ Μαθητές / Σπουδαστές/ κατόχους Κάρτας Ανεργίας και Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ ΑμΕΑ). Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr, τηλ. 11876, Public, Sven Spots, Ianos, Reload, Media Markt.