current views are: 10

10 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευση09:37

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για το «Φωτεινό Δωμάτιο»

Το newpost κάνει δώρο στους αναγνώστες του την παράσταση της Παιδικής Σκηνής του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Ντίνας Σταματοπούλου και μουσική Κωστή Μαραβέγια.

Δημοσίευση 09:37’

Το newpost κάνει δώρο στους αναγνώστες του την παράσταση της Παιδικής Σκηνής του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Ντίνας Σταματοπούλου και μουσική Κωστή Μαραβέγια.

Το newpost κάνει δώρο στους αναγνώστες του την παράσταση της Παιδικής Σκηνής του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία Ντίνας Σταματοπούλου και μουσική Κωστή Μαραβέγια.

Οι πέντε πρώτοι που θα στείλουν το πλήρες ονοματεπώνυμό τους και τις λέξεις «Φωτεινό Δωμάτιο» στη διεύθυνση info@newpost.gr θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 15:00. Οι νικητές του διαγωνισμού θα ειδοποιηθούν με μέιλ.

Πώς θα ήταν ένας κόσμος μακριά από το «άγρυπνο βλέμμα» των μεγάλων; Πώς θα ήταν τα πράγματα χωρίς κανόνες… κι επιτέλους πόσο δύσκολο είναι να τακτοποιήσεις το δωμάτιό σου!  Όταν η πόρτα του παιδικού δωματίου κλείσει, ζωντανεύει η φαντασία κι όλα μπορούν να συμβούν!

Αυτοί και άλλοι προβληματισμοί αναλόγου ύφους κυριαρχούν στο «Φωτεινό Δωμάτιο», το θεατρικό έργο για παιδιά που έγραψε και σκηνοθέτησε η Ντίνα Σταματοπούλου («Το μακρύ ταξίδι της Ευγενίας») εμπνευσμένη από το αριστούργημα του Γκαίτε «Ο μαθητευόμενος μάγος» (εκδ. Κέδρος). Εκεί ο μαθητευόμενος μάγος επωφελούμενος της απουσίας του μέντορά του, επικαλείται ανώτερες δυνάμεις για να τον βοηθήσουν να κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Όμως, ο νεαρός δεν έχει ολοκληρώσει τη μαθητεία του –οι γνώσεις του για τη μαγεία είναι ελλιπείς. Έτσι, όταν ζητάει από τη σκούπα να μεταφέρει εκείνη τον γουβά με το νερό, αυτή υπακούει, όταν όμως το οίκημα αρχίζει να πλημμυρίζει, διαπιστώνει με τρόμο πως δεν ξέρει να τη σταματήσει. Τελικά την κατάσταση σώζει ο μάγος.

Στο έργο της Σταματοπούλου το σπίτι του μάγου είναι το παιδικό δωμάτιο. Μέσα στο περιορισμένο εμβαδό του, το οποίο στο μυαλό των παιδιών αποκτά τεράστιες διαστάσεις, οι σημερινοί μπόμπιρες δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους, δημιουργούν καινούργιους κόσμους, μαθαίνουν – διά του πειράματος και της παρατήρησης- πώς να ισορροπούν την καρδιά και το μυαλό, τη γνώση και την παρόρμηση για να κατακτήσουν κάποια στιγμή την ωριμότητα.

Το «Φωτεινό Δωμάτιο» κατοικούν εννέα εξαιρετικοί ηθοποιοί και μουσικοί οι οποίοι αξιοποιούν όλα τους τα εκφραστικά μέσα για μια παράσταση ονειρική, τρυφερή και παιχνιδιάρικη με τεχνικές θεάτρου σιλουετών, ζωντανή μουσική, ακροβατικά, πολυφωνικές συνθέσεις, μαγικές εικόνες και στοιχεία της Commedia dell arte που απογειώνουν τη φαντασία!

Η ταυτότητα της παράστασης:

Κείμενο – σκηνοθεσία: Ντίνα Σταματοπούλου
Πρωτότυπη Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας
Σκηνικά – Κοστούμια – Props: Γιώργος Κωτσάκος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αργύρης Καλοπήτας
Φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας
Παίζει ζωντανά: Λήδα Μανιατάκου                       

Διανομή: Πατρίκιος Κωστής, Δημήτρης Λιακόπουλος, Alex De Paris, Βασίλης Ζώης, Ιωάννα Μάντζαρη, Ράνια Φουρλάνου, Θεοδοσία Σαββάκη, Αναστασία Στυλιανίδη, Λήδα Μανιατάκου

«Στο Φωτεινό Δωμάτιο», Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Παιδική Σκηνή, Λ. Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή 11:30 και 15:00 (καθημερινές οργανωμένες για σχολεία). Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 €, ΑΜΕΑ/ άνεργοι/ πολύτεκνοι 7 €, ομαδικό 7 €. Κρατήσεις-προπώληση εισιτηρίων: για μεμονωμένους θεατές 210 9315600 (καθημερινά 10:00-23:00), για group: 210 9327356, 210 9327287(Δευτέρα – Παρασκευή  9:00 – 18:00)


σχετικα αρθρα