ΘΕΑΤΡΟ

Ένα «Δέντρο» μεγαλώνει στην Κυψέλη

Δημοσίευση 5 Μαΐου 2016, 12:29 / Ανανεώθηκε 5 Μαΐου 2016, 12:29
Ένα «Δέντρο» μεγαλώνει στην Κυψέλη
Facebook Twitter Whatsapp

Το έργο του Γιώργου Μανιώτη ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του ίδιου στο Θέατρο Ελεύθερη Έκφραση με τον Νίκο Μαγδαληνό στον μοναδικό ρόλο

Το έργο του Γιώργου Μανιώτη ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του ίδιου στο Θέατρο Ελεύθερη Έκφραση με τον Νίκο Μαγδαληνό στον μοναδικό ρόλο

Με φόντο τις γιορτές των Χριστουγέννων, ένας άνθρωπος προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και να αποτινάξει από πάνω του τη μελαγχολία των ημερών. Ο δικός του τρόπος αντίδρασης είναι να κατασκευάσει ένα «Δέντρο της ζωής του», με στολίδια φτιαγμένα από μνήμες, αγαπημένα αντικείμενα και πολύτιμες στιγμές. Ένα δέντρο που θα συνοψίζει όλα αυτά για τα οποία αξίζει να ζεις.

Ο Νίκος Μαγδαληνός, ένας από τους πιο άξιους ηθοποιούς της γενιάς του –τον είδαμε πρόσφατα στο Εθνικό στο «Έγκλημα και Τιμωρία»- υποδύεται τον ήρωα με αιχμηρό χιούμορ και γνήσια συγκίνηση. Ακουμπάει με σεβασμό στον λόγο του Γιώργου Μανιώτη και τον φωτίζει με τρόπο αποκαλυπτικό, από την αρχή ως το μη αναμενόμενο τέλος.

Το «Δέντρο» θα παιχτεί για λίγες μόνο ημέρες στην Αθήνα, από 6 έως 22 Μαΐου, και κατόπιν  θα ταξιδέψει σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Ερμηνεία: Νίκος Μαγδαληνός

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μανιώτης
Σκηνικα-Κουστούμια: Γ. Μανιώτης-Ν. Μαγδαληνός
Eνδυματολογική επιμέλεια: Eλευθερία Tώρα
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Γούνας
Φωτογραφίες παράστασης: Βασίλης Λάππας
Βίντεο, Οπτικό υλικό: Χρήστος Δασκαλοθανάσης-Ελένη Αναγνωστοπούλου
Κατασκευή δέντρου: Δημήτρης Γραμματικάκης
Προβολή / Επικοινωνία: BrainCo S.A.

«Το δέντρο», Θέατρο Ελεύθερη Έκφραση, Λέσβου 8, Κυψέλη, τηλ. 210 8645400. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη έως και Κυριακή στις 21:00, από 6 έως 22 Μαΐου. Γενική είσοδος 12 ευρώ, τιμή για συλλόγους 10 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ, άνεργοι 5 ευρώ.