current views are: 7

10 Απριλίου 2017
Δημοσίευση18:59

«Ήταν όλοι τους παιδιά μου» με τον Δημήτρη Καταλειφό στο Εμπορικόν

Το έργο του Άρθουρ Μίλλερ για την απληστία, την ενοχή και την τιμωρία συνεχίζεται σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόσχου.

Δημοσίευση 18:59’

Το έργο του Άρθουρ Μίλλερ για την απληστία, την ενοχή και την τιμωρία συνεχίζεται σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόσχου.

Το έργο του Άρθουρ Μίλλερ για την απληστία, την ενοχή και την τιμωρία συνεχίζεται σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόσχου.

Θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της αμερικάνικης δραματουργίας της μεταπολεμικής περιόδου, μια σύγχρονη τραγωδία που έλκει την καταγωγή της από το αρχαίο ελληνικό δράμα και τον Ίψεν. Το «Ήταν όλοι τους παιδιά μου», γραμμένο το 1947 –η πρώτη του παράσταση στην Ελλάδα δόθηκε την ίδια χρονιά από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν με τους Βασίλη Διαμαντόπουλο, Βάσω Μεταξά, Λυκούργο Καλλέργη και Έλλη Λαμπέτη- ανακινεί θέματα όπως η προσωπική ευθύνη, η συλλογική ενοχή, το δημόσιο συμφέρον, το έγκλημα και η τιμωρία μέσα από την ιστορία μιας συνηθισμένης αμερικανικής οικογένειας.

Η ιστορία:

1947. Η μεταπολεμική ανάπτυξη έχει αρχίσει. Η οικογένεια Κέλλερ επαυξάνει τα αγαθά που απέκτησε κατασκευάζοντας εξαρτήματα για τα μαχητικά αεροσκάφη. Το εργοστάσιο, που δουλεύουν πατέρας και γιος, κατασκευάζει πια πλυντήρια και χύτρες ταχύτητας, και ευημερεί. Δυο σκιές, ωστόσο, σκοτεινιάζουν την εικόνα: ο άλλος γιος, ο Λάρρυ, που δεν γύρισε ποτέ από τον πόλεμο και το σκάνδαλο με τους ελαττωματικούς κυλίνδρους που έφτιαξε τον καιρό του πολέμου το εργοστάσιο του Κελλερ. Η συντριβή 21 αεροσκαφών οδήγησε σε δίκη και καταδίκη του συνεταίρου του σε πολύχρονη φυλάκιση. 

Η άφιξη της Άννυ, κόρης του συνεταίρου και μνηστής του Λάρρυ (αργότερα και του αδελφού του), ανακινεί παλιές ιστορίες, μυστικά και απωθημένες ενοχές με απρόβλεπτες συνέπειες. Η αλήθεια δεν μπορεί να μείνει για πολλή θαμμένη κι η ορμή της, όταν, επιτέλους, αποκαλυφθεί παρασύρει ενόχους και συμβιβασμένους στην λυτρωτική κάθαρση. 

Ο Άρθουρ Μίλλερ πλέκει αριστοτεχνικά τα νήματα της ζωής των ηρώων του σε ένα συναρπαστικό και βαθιά συγκινητικό έργο, στο οποίο οι θεατές θα αναγνωρίσουν, πιθανόν, τις αρχές των σημερινών δεινών. Η παράσταση

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Δάφνη Οικονόμου
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Μόσχος 
Σκηνικά-Κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Μουσική-Ήχοι: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Κίνηση: Ανθή Θεοφιλίδη
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύη Νάκου

Πρωταγωνιστούν:

Τζο Κέλλερ: Δημήτρης Καταλειφός
Κέητ Κέλλερ: Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου
Κρις Κέλλερ: Γιώργος Βουρδαμής
Ανν Ντήβερ: Δανάη Επιθυμιάδη
Τζωρτζ Ντήβερ: Κώστας Βασαρδάνης
Δρ. Τζιμ Μπέηλις: Δημήτρης Καραμπέτσης
Σου Μπέηλις: Ευγενία Αποστόλου
Φρανκ Λούμπεϊ: Γιώργος Τζαβάρας
Λύντια Λούμπεϊ: Ιωάννα Πιατά 

«Ήταν όλοι τους παιδιά μου, Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Ψυρρή, από 4 Νοεμβρίου. Προπώληση εισιτηρίων: Ticket365.gr, τηλ. 211 1000365, Viva.gr, τηλ. 11876, καταστήματα Public, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία.   


σχετικα αρθρα