current views are: 9

7 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση16:26

Η Eπανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα στο Θέατρο Τέχνης

Το έργο του Ζοέλ Πομερά ανεβαίνει σε πανελλήνια πρώτη από την ίδια ομάδα που μας έδωσε πέρυσι τα εξαιρετικά «Παιδιά του ήλιου»

Δημοσίευση 16:26’

Το έργο του Ζοέλ Πομερά ανεβαίνει σε πανελλήνια πρώτη από την ίδια ομάδα που μας έδωσε πέρυσι τα εξαιρετικά «Παιδιά του ήλιου»

Το έργο του Ζοέλ Πομερά ανεβαίνει σε πανελλήνια πρώτη από την ίδια ομάδα που μας έδωσε πέρυσι τα εξαιρετικά «Παιδιά του ήλιου»

«Η αγάπη δε φτάνει». Ίσως γιατί  «η αγάπη δεν υπάρχει. Η αγάπη είναι μια επινόηση. Ένα παιχνίδι του μυαλού. Η αγάπη είναι ένα είδος αρρώστιας που μας κάνει να κάνουμε πράγματα τρελά, επικίνδυνα…». Με αυτά τα λόγια ο Ζοέλ Πομερά, το τρομερό παιδί του γαλλικού θεάτρου που ό,τι αγγίζει γίνεται χρυσός, εξηγεί γιατί η «Eπανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» είναι μια χίμαιρα, μια επιχείρηση που δεν μπορεί ποτέ να στεφθεί από επιτυχία. Όλα αυτά μέσα από μικρές ιστορίες που μιλούν με μελαγχολία, σκληρότητα, μεταφυσική διάθεση αλλά και με πολύ χιούμορ για το αδιέξοδο της αγάπης.

Το νέο έργο του Πομερά «Η Eπανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» που έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι το 2013 δεν είναι το πρώτο δικό του που βλέπουμε στην Ελλάδα. Έχουν προηγηθεί το «Η μεγάλη και θαυμαστή ιστορία του εμπορίου» και το «Κύκλοι/Ιστορίες» στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Η νέα «απόπειρα» έχει την υπογραφή του Νίκου Μαστοράκη και των ηθοποιών της ομάδας που μας έδωσε πέρυσι το εξαιρετικά επιτυχημένο «Τα παιδιά του ήλιου» του Γκόρκι. Ένας επιπλέον λόγος για να διαβούμε το κατώφλι του Υπογείου του Θεάτρου Τέχνης που μας περιμένει αναβαθμισμένο μέσα από την κοινή δράση της πλατφόρμας Act4Greece της Εθνικής Τράπεζας και του Ιδρύματος Ωνάση.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνοθεσία: Νίκος Μαστοράκης
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Επιμέλεια Κίνησης: Βάλια Παπαχρήστου
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαριλένα Μόσχου
Επιμέλεια σκηνικού: Αλέξανδρος Λαγόπουλος
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου
Video Trailer: Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Παίζουν (αλφαβητικά): Κλέων Γρηγοριάδης, Μαρία Καλλιμάνη, Κατερίνα Λυπηρίδου, Ιωάννα Μαυρέα, Δημήτρης Πασσάς, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Χάρης Φραγκούλης                        

Συμμετέχουν: Χριστίνα Παπατριανταφύλλου, Ανθή Σαββάκη

Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας

Η Eπανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα, Θέατρο Τέχνης-Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 20.00, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο 21.15 & 19:00, από 9 Νοεμβρίου έως 15 Ιανουαρίου 2017. Τιμές εισιτηρίων: Πέμπτη γενική είσοδος 10 €, Τετάρτη, Παρασκευή 15 € και 10 € μειωμένο, Σάββατο 18 € και 12 € μειωμένο, Κυριακή 16 € και 12 € μειωμένο. Πληροφορίες-προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 3228706


σχετικα αρθρα