current views are: 12

20 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση19:34

Η Πέμη Ζούνη ως γερασμένη Ιουλιέτα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ανγκ Λη δημιουργεί μια παράσταση 3D Live Theater στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Δημοσίευση 19:34’

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ανγκ Λη δημιουργεί μια παράσταση 3D Live Theater στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ανγκ Λη δημιουργεί μια παράσταση 3D Live Theater που θα σας μείνει αξέχαστη

Μια Ιουλιέτα (Πέμη Ζούνη) κουλουριασμένη, ακίνητη, ξεχασμένη, απομεινάρι της πιο ένδοξης ερωτικής ιστορίας που γράφτηκε ποτέ, θυμάται, στοχάζεται και προβλέπει, προειδοποιεί και αποκαλύπτει, μετέχοντας ακούσια σε μια μυσταγωγία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η Ιουλιέτα σύμφωνα του Άκη Δήμου «όταν μιλάει, δεν αισθάνεται, προσπαθεί να επαναλάβει τα παλιότερα αισθήματά της, να εκβιάσει τη μνήμη της για να γίνει παρόν, ενώ ξέρει πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Σαν να ξεκλειδώνει ένα σεντούκι: από εκεί ανασύρει (από τα βάθη των αισθήσεών της) μια λησμονημένη τρυφερότητα, σκονισμένα αγγίγματα, χνούδια φιλιών- τα ράκη του έρωτά της.»

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν από 16 χρόνια και καθιέρωσε τον δημιουργό του ως έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς της νεότερης γενιάς.

Ο Ανγκ Λη («Το μυστικό του Brokeback Mountain», «Η ζωή του Πι», «Τίγρης και Δράκος») σκηνοθετεί τον θεατρικό μονόλογο του Άκη Δήμου «…και Ιουλιέτα», με την Πέμη Ζούνη, στο ​Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, σε μια μοναδική εμπειρία 3D Live Theater.

Πρόκειται για μια παράσταση που συνδυάζει την τεχνολογία αιχμής, τις καινοτόμες εφαρμογές και την πρωτοποριακή προσέγγιση ενός κλασικού, πλέον, θεατρικού μονολόγου, που γίνεται ένα 3D digital drama τόσο ιδιαίτερο και προκλητικό, που λίγο θυμίζει όσα έχουμε δει ως σήμερα στη σκηνή.

Μέσα από ψηφιακώς κατασκευασμένα τρισδιάστατα περιβάλλοντα, μια νέα προσέγγιση του θεάτρου κάνει την εμφάνισή της μετασχηματίζοντας τη θεατρική πράξη σε ένα οπτικοακουστικό διαδραστικό ταξίδι που εντυπωσιάζει και σίγουρα ξαφνιάζει.

Για να εξασφαλιστούν οι τεχνικές απαιτήσεις της παράστασης, απαιτήθηκαν μήνες δοκιμών μέσω skype και εβδομάδες on line τεχνικών προσαρμογών από μια ομάδα ειδικών πάνω στην ψηφιακή σκηνογραφία, το 3D modeling, texturing και animation καθώς και στο 3D mapping projection  ενώ εισήχθηκαν ειδικά από το εξωτερικόευέλικτοι προβολείς και φακοί υψηλής ευκρίνειας.

«…και Ιουλιέτα» Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418550. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή, ώρα 20:00 & Δευτέρα μεταμεσονύχτια, ώρα 23:55, από 18 Κυριακή Δεκεμβρίου 2016 έως Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017