current views are: 10

1 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση19:26

Εξωτικά φυτά στο Φεστιβάλ Δάσους

Το καλοκαιρινό ραντεβού των κατοίκων της Θεσσαλονίκης αναβαθμίζεται και αποκτά διεθνή χαρακτήρα

Δημοσίευση 19:26’

Το καλοκαιρινό ραντεβού των κατοίκων της Θεσσαλονίκης αναβαθμίζεται και αποκτά διεθνή χαρακτήρα

Το καλοκαιρινό ραντεβού των κατοίκων της Θεσσαλονίκης αναβαθμίζεται και αποκτά διεθνή χαρακτήρα

Για τους Θεσσαλονικείς που διαμαρτύρονται –μερικές φορές δίκαια- πως η πολιτιστική ζωή της πόλης υστερεί σε σχέση με της πρωτεύουσας, η αλλαγή πλεύσης του Φεστιβάλ Δάσους θα είναι δώρο εξ ουρανού. Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ο φορέας που υλοποιεί το φεστιβάλ, η επόμενη διοργάνωση θα έχει σημαντικές διαφορές, προς το καλύτερο.

Διαφορά Νο 1: Θα δοθεί έμφαση στις διεθνείς παραγωγές, στις συμπράξεις και στις σύγχρονες θεατρικές προσεγγίσεις από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο σε συνεργασία με το Ελληνικό Φεστιβάλ. Ο ξένος «παράγοντας» θα περιοριστεί σε ένα δεκαπενθήμερο «φεστιβάλ μέσα στο φεστιβάλ» και θα απευθύνεται και στους επισκέπτες της πόλης.

Διαφορά Νο 2: Εκτός από το Θέατρο Δάσους το ΚΘΒΕ θα αξιοποιήσει τις κλειστές σκηνές του με στόχο την γνωριμία του κοινού με τις πιο σημαντικές ελληνικές παραγωγές της (φεστιβαλικής) σεζόν. Σκοπός των διοργανωτών είναι το διάστημα από 1ης έως 16 Ιουλίου να ανέβουν στην πόλη περισσότερες από 10 παραστάσεις

Το Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

Για την επιλογή των παραστάσεων έχει ήδη συσταθεί τριμελής επιτροπή, αποτελούμενη από τους: Σάββα Πατσαλίδη, καθηγητή και κριτικό θεάτρου, Μαρία Τσιμά, ηθοποιό και Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΚΘΒΕ και Αμαλία Κοντογιάννη, θεατρολόγο και υπεύθυνη Δραματολογίου & Διεθνών Σχέσεων του ΚΘΒΕ.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως από τον Γενάρη θα τρέχει το πρόγραμμα συμμετοχικής χρηματοδότησης act4Greece για το ΚΘΒΕ στην πλατφόρμα crowdfunding  της Εθνικής Τράπεζας. Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει για τις αναγκαίες εργασίες επιδιόρθωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Θεάτρου Δάσους.