ΘΕΑΤΡΟ

Δάνειο… με προθεσμία ως τις 26 Μαρτίου

Δημοσίευση 16 Ιανουαρίου 2017, 18:01 / Ανανεώθηκε 22 Μαρτίου 2017, 12:19
 Δάνειο… με προθεσμία ως τις 26 Μαρτίου
Facebook Twitter Whatsapp

Προθεσμία ενός σαββατοκύριακου δίνουν οι δημιουργοί της επιτυχημένης παράστασης  «Το δάνειο» σε εκείνους που δεν πρόλαβαν να την δουν

Προθεσμία ενός σαββατοκύριακου δίνουν οι δημιουργοί της επιτυχημένης παράστασης  «Το δάνειο» σε εκείνους που δεν πρόλαβαν να την δουν

Ας μιλήσουμε με όρους τραπεζικούς. Η παράσταση του έργου του Τζόρντι Γκαλθεράν «Το δάνειο» που σκηνοθέτησαν ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και ο Παντελής Δεντάκης στο Θέατρο του Νέου Κόσμου παίρνει μικρή προθεσμία ώστε οι συντελεστές του να εξοφλήσουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους προς το φιλοθεάμον κοινό.

Βέβαια, λόγω έτερων ανειλημμένων υποχρεώσεων, το «Δάνειο» –περσινής σεζόν- υποχρεούται σε αναγκαστική μετακόμιση. Θα το βρίσκει κανείς εφεξής Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Γκλόρια, με τους «φερέγγυους» Μιχάλη Οικονόμου και Γιάννη Σαρακατσάνη σε μεγάλη φόρμα.    

   

Λίγα λόγια για το έργο :

Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία με αναπάντεχη εξέλιξη και με θέμα επίκαιρο όσο ποτέ στην Ισπανία –αλλά και στην Ελλάδα– της οικονομικής κρίσης.

Ο Αντόνιο ζητά να πάρει ένα δάνειο, αλλά η μόνη εγγύηση που διαθέτει είναι… ο λόγος της τιμής του. Μπροστά στην επίμονη άρνηση του διευθυντή της τράπεζας να του το χορηγήσει, ο επίδοξος δανειολήπτης απειλεί τον τραπεζίτη ότι… θα αποπλανήσει τη γυναίκα του, αφού το μοναδικό του όπλο είναι η ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στις γυναίκες!

Ο Γκαλθεράν «στοιχηματίζει» πως δεν μπορεί κανείς να κερδίσει χρήματα με τίμια μέσα.  Με μοναδικό του εφόδιο τη μπλόφα, ο απεγνωσμένος λόγω της οικονομικής κρίσης ανθρωπάκος, ίσως δεν καταφέρει τελικά να πάρει το δάνειο, ο διευθυντής της τράπεζας όμως θα πάθει στο τέλος αυτό ακριβώς που φοβάται. Γιατί κάποια πράγματα σ’ αυτή τη ζωή ούτε μετριούνται ούτε κερδίζονται με ευρώ…

Το έργο κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Τουρνουά Σύγχρονου Καταλανικού θεάτρου της Τζιρόνα τον Νοέμβριο του 2011.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Els de Paros
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Παντελής Δεντάκης
Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπριμπίλης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Κατερίνα Λυπηρίδου, Κατερίνα Παναγιωτάκη

Παίζουν: Μιχάλης Οικονόμου, Γιάννης Σαρακατσάνης

Το δάνειο, Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα, τηλ. 2103600832. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 21:15, Κυριακή 19:00, από 28 Ιανουαρίου έως 26 Μαρτίου. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15€, Φοιτητικό / Ανέργων 12€. Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr, τηλ. 11876, καταστήματα Public, Seven Spots, Reload, Media Μarkt, ευριπίδης Βιβλιοπωλεία.