ΘΕΑΤΡΟ

Τι μας περιμένει τον Μάρτιο στον Πολυχώρο Underground;

Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2017, 13:09 / Ανανεώθηκε 8 Μαρτίου 2017, 13:09
Τι μας περιμένει τον Μάρτιο στον Πολυχώρο Underground;
Facebook Twitter Whatsapp

Ημερολόγια κατανάλωσης και «Εσωτερικές ειδήσεις» περιλαμβάνει το μενού του πολυχώρου της οδού Κοραή για τον πρώτο μήνα της άνοιξης

Ημερολόγια κατανάλωσης και «Εσωτερικές ειδήσεις» περιλαμβάνει το μενού του πολυχώρου της οδού Κοραή για τον πρώτο μήνα της άνοιξης

«Buy Me»
μια περφόρμανς για τον homo consumens

Το «Buy Me» πήρε δεύτερη παράταση στο μικρό εμπορικό κατάστημα με την νοσταλγική επιγραφή «Γραφομηχαναί» του θεάτρου Underground. Μια devised σπονδυλωτή περφόρμανς που, ακροβατώντας κάπου ανάμεσα στο σουρεαλιστικό και το γκροτέσκο, επιχειρεί να επαναδιαπραγματευτεί με χιούμορ και αυτοσαρκασμό τη σχέση μας με την κατανάλωση μέσα από μια προσωπική και ταυτόχρονα συλλογική εμπειρία. 

Υλικά της: 30 «ημερολόγια κατανάλωσης» από μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας, 3 σπάνιες συλλογές αποδείξεων λιανικής πώλησης, 8 ερωτήσεις κρίσεως, 9 απαντήσεις επικρίσεως, 2 κείμενα αναστοχασμού και αναδίπλωσης, 4 προσπάθειες εξομολογητικού λόγου, 16' μουσικής επένδυσης και μια γλάστρα.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σύλληψη-σκηνοθεσία, ερμηνεία: Νατάσσα Νταϊλιάνη
Δραματουργική ανάπτυξη, συν-σκηνοθεσία: Άντζελα Δεληχάτσιου
Ήχος: Κωστής Γαρδίκης
Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Κοστούμια: Λουκία Χατζέλου
Φωτογραφίες, Artwork: Γιώργος Ευθυμίου
Ηχογραφημένη φωνή: Αντώνης Γκρίτσης
Στην παράσταση ακούγεται το τραγούδι «Buy Me» των Starwound.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Πέμπτη πλέον, στις 21:00,  έως τις 30 Μαρτίου. Τιμές εισιτηρίων: 10 € (γενική είσοδος), 7 € (μειωμένο), 5 € (ατέλεια)

«Εσωτερικές ειδήσεις»
Βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Μάριου Ποντίκα

Ξεκινώντας από τα κωμικοτραγικά βιώματα ενός απάνθρωπα αποσπασματικού αγώνα για επιβίωση, φτάνω να διαπιστώσω ότι αυτό που ονομάζουμε ζωή, δεν είναι άλλο από την απομίμησή της. Μέρα με τη μέρα απομακρυνόμαστε από την ελπίδα να δούμε το αληθινό μας πρόσωπο, μέρα με τη μέρα συνηθίζουμε να κρυβόμαστε πίσω από κάποιο άλλο που δεν είναι το δικό μας. Παίζουμε ρόλους που, ίσως, δε μας ταιριάζουν. Αποχτάμε συνήθειες που δεν είχαμε την ψυχραιμία να κριτικάρουμε και σκέψεις που δεν είχαμε το χρόνο να φωτίσουμε. Τρέχουμε πίσω από στόχους που άλλοι μας όρισαν και θεωρούμε αναμφισβήτητα (ποιος ξέρει από πόσες και ποιες ανασφάλειες) εκείνα για τα οποία θα 'πρεπε, ίσως, να αμφιβάλουμε. Δεχόμαστε μόνο και δε ρωτάμε πια. Δεν αμφιβάλλουμε. Μάριος Ποντίκας

Στις «Εσωτερικές Ειδήσεις» θα παρακολουθήσουμε τους ηθοποιούς να ξεδιπλώνουν στη σκηνή γεγονότα μέσα από μια καθημερινή αναζήτηση. Οι ήρωες προσπαθούν να καλύψουν το κενό που νοιώθουν μέσα από το γέλιο, την τρέλα και την αλήθειά τους. Αυτή την αλήθεια θέλουν να μοιραστούν μαζί μας.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Μαρία Καμάνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Αντώνης Παναγόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Maria Panosian
Σχεδιασμός Φώτων: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Παίζουν: Καλλιόπη Καραμάνη, Νάντια Περιστεροπούλου, Παύλος Βησσαρίων Φαλούτσος

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη στις 21:00 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Τιμές εισιτηρίων: 10 € (γενική είσοδος), 5 € (ανέργων & φοιτητικό)

Πολυχώρος Underground, Πλατεία Κοραή 4, Αθήνα (είσοδος από τον κινηματογράφο Άστυ), τηλ. 213 0370342