ΘΕΑΤΡΟ

Πέμη Ζούνη - Ανγκ Λη: Μια «Ιουλιέτα» σκέτη απάτη

Δημοσίευση 17 Μαρτίου 2017, 13:06 / Ανανεώθηκε 17 Μαρτίου 2017, 13:06
Πέμη Ζούνη - Ανγκ Λη:  Μια «Ιουλιέτα» σκέτη απάτη
Facebook Twitter Whatsapp

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στα δικαστήρια κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της παράστασης που (ουδέποτε) σκηνοθέτησε ο Ανγκ Λη

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στα δικαστήρια κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της παράστασης που (ουδέποτε) σκηνοθέτησε ο Ανγκ Λη

Το σίριαλ της υποτιθέμενης συνεργασίας της ηθοποιού Πέμης Ζούνη με τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Ανγκ Λη για το ανέβασμα του έργου «… και Ιουλιέτα» του Άκη Δήμου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την τρέχουσα θεατρική σεζόν, παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Μετά από τις αποκαλύψεις για τις κοινές φωτογραφίες των δύο κεντρικών συντελεστών της παράστασης που ήταν αποτέλεσμα φωτομοντάζ και την δημόσια παραδοχή εκ μέρους της πρωταγωνίστριας ότι έπεσε θύμα παραπλάνησης, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προχώρησε σε ξεχωριστή έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ιδού τα συμπεράσματα της έρευνας όπως διατυπώνονται σε σημερινή ανακοίνωση του Ιδρύματος:

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπως είχε προαναγγείλει με ανακοίνωσή του στις 20 Φεβρουαρίου του 2017, μόλις ενημερώθηκε για το θέμα που προέκυψε σχετικά με το υλικό δημοσιότητας της παραγωγής – παράστασης «… και Ιουλιέτα», που φιλοξενήθηκε στο Θέατρό του, δρομολόγησε σειρά ενεργειών για την πλήρη διαλεύκανση όλων των συνθηκών υλοποίησης της παραγωγής.

Αρχικώς ανατέθηκε στην εξειδικευμένη εταιρεία κυβερνοασφάλειας TRUST-IT η διενέργεια εκτεταμένης έρευνας και η σύνταξη πραγματογνωμοσύνης σχετικά με τα αντικειμενικά δεδομένα της εν λόγω παραγωγής.

Σύμφωνα με το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης που παραλάβαμε, έχει διαπιστωθεί ότι πρόκειται για στοχευμένη απάτη μέσω διαδικτύου, στην οποία περιλαμβάνεται και παραποίηση στοιχείων ταυτότητας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (Mail Impersonation). Οι δράστες δημιούργησαν αρχικώς ψευδείς λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και στη συνέχεια, υποδυόμενοι πρόσωπα και εταιρείες εγνωσμένου διεθνούς κύρους, απέστειλαν προς το Ίδρυμα ψευδή μηνύματα και ψηφιοποιημένα στοιχεία σχετικώς με σειρά θεμάτων που αφορούσαν στην ως άνω παραγωγή και στους συντελεστές της.

Κατόπιν αυτών, το Ίδρυμα προσφεύγει αμέσως στη Δικαιοσύνη με υποβολή μήνυσης, για την προσωποποίηση και τον εντοπισμό των δραστών και των στόχων τους, επιφυλασσόμενο των εν γένει δικαιωμάτων του.

Για κάθε περαιτέρω εξέλιξη θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.