ΘΕΑΤΡΟ

Νύχτες στην Επίδαυρο –λάβετε θέση!

Δημοσίευση 7 Μαΐου 2015, 13:08 / Ανανεώθηκε 8 Μαΐου 2015, 14:17
Νύχτες στην Επίδαυρο –λάβετε θέση!
Facebook Twitter Whatsapp

Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Καιρός να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας για τα όσα πρόκειται να διαδραματιστούν εκεί τον Αύγουστο.

Άρχισε η προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Καιρός να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας για τα όσα πρόκειται να διαδραματιστούν εκεί τον Αύγουστο.

Οι Έλληνες είμαστε παροιμιωδώς αναβλητικοί. Σπάνια παίρνουμε πρωτοβουλία για να κλείσουμε έγκαιρα εισιτήρια, ξενοδοχεία, θέσεις στα θεάματα που μας ενδιαφέρουν πριν φτάσουμε στο παρά πέντε. Δυστυχώς, όπως όλοι γνωρίζουμε εκ πείρας, η τακτική αυτή δεν αποδίδει. Όταν το θυμηθούμε, όλα είναι sold out.

Το Φεστιβάλ Επιδαύρου είναι χαρακτηριστική περίπτωση. Εννέα έργα, επί δύο παραστάσεις έκαστο, στη διάρκεια δύο μηνών, απαιτούν προσεκτικό και έγκαιρο προγραμματισμό. Με άλλα λόγια, σπεύσατε να αποκτήσετε τώρα τα εισιτήρια για τις παραστάσεις που δεν θέλετε να χάσετε –αύριο μπορεί να είναι αργά:

Το πρόγραμμα των παραστάσεων:

3 & 4 Ιουλίου

«Τρωάδες» του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη με τους: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μαρία Κίτσου, Κόρα Καρβούνη, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Νίκο Ψαρρά, Θέμη Πάνου, Ελένη Ρουσσινού, Γοασεμή Κηλαηδόνη.

10 & 11 Ιουλίου

«Αχαρνής» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τους: Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Φάνη Μουρατίδη.

17 & 18 Ιουλίου

«Αίας» του Σοφοκλή από το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με τους: Νίκο Κουρή, Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννο Περλέγκα, Γιάννη Τσορτέκη, Παντελή Δεντάκη, Ελένη Ουζουνίδου, Δημήτρη Παπανικολάου, Γιάννη Κλίνη.

24 & 25 Ιουλίου

«ΝṐ-ΝΕΚΥΙΑ» (ραψωδία λ της Οδύσσειας του Ομήρου σε μετάφραση Δημήτρη Μαρωνίτη) από ιαπωνικό θίασο Νο σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού με τον μεγάλο Gensho Umewaka.

31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου

«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου με τους: Γιάννη Μπέζο, Μάκη Παπαδημητρίου, Πάνο Βλάχο, Κωστή Μαραβέγια (που υπογράφει και τη μουσική), Δανάση Σκιάδη, Λαέρτη Μαλκότση, Ελένη Μπούκλη, Γιώργο Τσούρη, Μαρίνα Σάττι, Νίκο Μαγδαληνό, Κώστα Κοράκη.

7 & 8 Αυγούστου

«Η Ιφιγένεια στην χώρα των Ταύρων» του Ευριπίδη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου με τους: Αμαλία Μουτούση, Γιώργο Χρυσοστόμου, Άννα Καλαϊτζίδου.

14 & 15 Αυγούστου

«Νεφέλες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

21 & 22 Αυγούστου

«Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου με τους: Τάσο Νούσια, Γεράσιμο Γεννατά και εξαμελή χορό.

28 & 29 Αυγούστου

«Ορέστης» του Ευριπίδη από την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα.

INFO

Για αγορά εισιτηρίων μπορείτε να απευθύνεστε:

Στα κεντρικά εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου), Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-17:00, Σάββατο: 9:00-15:00. (τα εκδοτήρια στο Ηρώδειο και στην Επίδαυρο δεν θα ανοίξουν ακόμα).
Στο τηλέφωνο 210.3272000 καθημερινά (και Κυριακές) 9:00 - 21:00.
Στην ιστοσελίδα www.greekfestival.gr.
Στα Βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, τα Καταστήματα PUBLIC, τα Βιβλιοπωλεία Ιανός και τα Reload Stores.

«Φτιάξε το δικό σου Πακέτο»

Για τους φίλους του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ισχύουν οι παρακάτω προσφορές:

Για πακέτο 3 παραστάσεων: έκπτωση 5% συνολικά
Για πακέτο 4 παραστάσεων: έκπτωση 7% συνολικά
Για πακέτο 5 παραστάσεων: έκπτωση 10% συνολικά