ΘΕΑΤΡΟ

Για όνομα… ως την Κυριακή των Βαΐων

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2017, 16:47 / Ανανεώθηκε 4 Απριλίου 2017, 11:32
Για όνομα… ως την Κυριακή των Βαΐων
Facebook Twitter Whatsapp


Η κωμωδία των Matthieu Delaporte και Alexandre de la Patellière που κλείνει δυο χρόνια στο Θέατρο Αλίκη ολοκληρώνει τις παραστάσεις της στις 9 Απριλίου

Η κωμωδία των Matthieu Delaporte και Alexandre de la Patellière που κλείνει δυο χρόνια στο Θέατρο Αλίκη ολοκληρώνει τις παραστάσεις της στις 9 Απριλίου

Όσοι δεν αξιωθήκατε ακόμα να δείτε την ξεκαρδιστική κωμωδία των «τρομερών παιδιών» του γαλλικού θεάτρου που σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο Θέατρο Αλίκη, έχετε μια τελευταία ευκαιρία. Η παράσταση που είδαν περισσότεροι από 150.000 θεατές, μετά από δύο σεζόν επιτυχίας, κατεβαίνει στις 9 Απριλίου.

Γιατί αξίζει να δείτε το «Για όνομα…»;

Καταρχήν για το ίδιο το έργο. Έξυπνο, ταχύ, αβανταδόρικο, σέβεται τους κανόνες της κωμωδίας «δωματίου» τους οποίους αξιοποιεί στο έπακρον. Κατά δεύτερον, για το καστ. Πρωταθλητές της κωμωδίας, οι ηθοποιοί υπηρετούν άψογα το σκηνοθετικό όραμα του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, δίνοντας καθημερινά «ρέστα».

Για την ιστορία!

Ο Βικτόρ (Φάνης Μουρατίδης) περιμένει το πρώτο του παιδί. Η αδερφή του Ελιζαμπέτ (Βίκυ Σταυροπούλου) και ο άντρας της Πιερ (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Άννα (Μαρία Κωνσταντάκη) και τον παιδικό τους φίλο Κλοντ (Αντώνης Λουδάρος). Κι ενώ περιμένουν την ως συνήθως αργοπορημένη Άννα και κουβεντιάζουν περί ανέμων και υδάτων, κάποια στιγμή η κουβέντα στρέφεται γύρω από το μωρό και ο Βικτόρ τους αποκαλύπτει ότι είναι αγόρι! Όταν τον ρωτούν ποιο όνομα έχει διαλέξει για να δώσει στο παιδί, η απάντησή του θα αναστατώσει την παρέα και θα προκαλέσει μια σειρά από αλυσιδωτές ανεξέλεγκτες αντιδράσεις που θα φέρουν το απόλυτο χάος! Μυστικά που ήταν καλά κρυμμένα για χρόνια αποκαλύπτονται. Ψέματα που «προστάτευαν» σχέσεις και φιλίες έρχονται στο φως. Και επιβεβαιώνεται το μότο του έργου: ένα παιδί φέρνει την ευτυχία. Αλλά το όνομα που θα του δώσεις… μπορεί να φέρει μεγάλους μπελάδες.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Αθανασία Σμαραγδή
Μουσική σύνθεση: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σκουλά
Βοηθοί σκηνογράφου: Γιώργος Θεοδοσίου, Αλεξάνδρα Καψή

Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Φάνης Μουρατίδης, Μαρία Κωνσταντάκη και ο Αντώνης Λουδάρος

Για όνομα…, Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα, τηλ. 210 3210021. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Κυριακή 20:00, Πέμπτη & Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, ως την Κυριακή 9 Απριλίου. Τιμές εισιτηρίων: από 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων:  Ticket365.gr, τηλ. 211 1000365, Viva.gr, τηλ. 11876, καταστήματα Public, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία.