ΘΕΑΤΡΟ

Αμάν! Βάφτα μαύρα ως τις 30 Απριλίου

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2017, 17:49 / Ανανεώθηκε 19 Απριλίου 2017, 12:49
Αμάν! Βάφτα μαύρα ως τις 30 Απριλίου
Facebook Twitter Whatsapp

Η κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου στο Θέατρο Λαμπέτη συνεχίζεται και μετά το Πάσχα λόγω κοσμοσυρροής

Η κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου στο Θέατρο Λαμπέτη συνεχίζεται και μετά το Πάσχα λόγω κοσμοσυρροής

Ένας εύπορος ηλικιωμένος που ασχολείτο με τουριστικές επιχειρήσεις, ο Θανάσης Γιαμπούρογλου, πεθαίνει. Γύρω από το φέρετρό του στήνεται ένα σουρεαλιστικό σκηνικό.

Από τη μία η πρώτη του γυναίκα (Νικολέττα Βλαβιανού) με τον γιο της (Γιάννης Τσιμιτσέλης) και από την άλλη η κυπριακής καταγωγής δεύτερη γυναίκα του (Μαρία Φιλίππου), μαζί με την κόρη της (Δήμητρα Στογιάννη) και το γαμπρό της (Ευθύμης Ζησάκης), επιδίδονται σε μια μάχη μέχρι εσχάτων για την κληρονομιά. Όμως τα σχέδιά τους ανατρέπει η εμφάνιση της νεαρής ερωμένης του εκλιπόντος (Νίκη Λάμη). Η ερωμένη εκβιάζει και τους πέντε γιατί ο Θανάσης δεν πέθανε σπίτι του, όπως νόμιζαν, αλλά στην αγκαλιά της μετά από χρήση κοκαΐνης.

Αν η νεαρή αποκαλύψει στην ασφαλιστική εταιρεία το μυστικό της κοκαΐνης, οι συγγενείς δεν θα πάρουν ούτε ευρώ από τα τρία εκατομμύρια του ασφαλιστικού συμβολαίου. Για να κρατήσει το μυστικό ζητάει ένα μεγάλο μερίδιο από τα λεφτά της ασφάλειας.

Πώς θα καταφέρουν οι «νόμιμοι» δικαιούχοι των χρημάτων να κρατήσουν μακριά την «ξένη» και ο ένας τον άλλον; Στα σχέδια εξόντωσης που καταστρώνονται εμπλέκονται ακόμα: μια ενοχλητική γειτόνισσα (Μαίρη Σταυρακέλλη), ένας υπάλληλος του γραφείου κηδειών (Χάρης Γρηγορόπουλος) και ένας αστυφύλακας (Σπύρος Κυριάκος).

Η ταυτότητα της παράστασης:

Κείμενο-σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Ιούλιος Τζιάτας
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Βοηθός σκηνοθέτη: Σπύρος Κυριάκος
Βοηθός ενδυματολόγου: Τζίνα Ηλιοπούλου

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Νικολέττα Βλαβιανού, Χάρης Γρηγορόπουλος, Ευθύμης Ζησάκης, Σπύρος Κυριάκος, Νίκη Λάμη, Μαίρη Σταυρακέλλη, Δήμητρα Στογιάννη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μαρία Φιλίππου

Βάφτα μαύρα, Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αθήνα, τηλ. 210 6457086. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Κυριακή 20:00, Πέμπτη & Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, έως 30 Απριλίου. Τιμές εισιτηρίων: από 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Ticket365.gr, τηλ. 211 1000365, Viva.gr, τηλ. 11876, καταστήματα Public, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία.