ΘΕΑΤΡΟ

Δημήτρης Δημητριάδης - Ουίλιαμ Σαίξπηρ: Η Αντιφώνηση

Δημοσίευση 31 Μαρτίου 2017, 12:58 / Ανανεώθηκε 31 Μαρτίου 2017, 13:44
Δημήτρης Δημητριάδης - Ουίλιαμ Σαίξπηρ: Η Αντιφώνηση
Facebook Twitter Whatsapp

Την Μεγάλη Τετάρτη η bijoux de kant υμνεί τον Ιερό Έρωτα στο πλαίσιο του αφιερώματος «Τα σονέτα του Σαίξπηρ στη Νέα Σκηνή»

Την Μεγάλη Τετάρτη η bijoux de kant υμνεί τον Ιερό Έρωτα στο πλαίσιο του αφιερώματος «Τα σονέτα του Σαίξπηρ στη Νέα Σκηνή»

Η bijoux de kant θεωρώντας τον ελισαβετιανό δημιουργό ως συνοδοιπόρο της, τον προ(σ)καλεί σε μια οδυνηρή  περιπλάνηση που πυροδότησε ο ίδιος με το πρώτο του  Σονέτο. Έχοντας ως ιχνηλάτη τον Δ. Δημητριάδη  με την «Αντιφώνησή» του, δημιουργεί ένα θρηνητικό ποιητικό σύμπαν για να διηγηθεί τη συνύπαρξη του ανθρώπινου πλάσματος με το επάρατο γήρας και την σπαρακτική αναζήτηση του αντίδοτου που θα τον λυτρώσει από το ανάλγητο μαρτύριο. Αντίδοτο που δεν είναι άλλο από τον Ιερό Έρωτα. Με όρους ιερουργίας που σχετίζονται με την Εβδομάδα των Παθών, την εθελούσια Θυσία και το Θάνατο χαρτογραφεί μια πορεία Μαρτυρίου που κορυφώνεται με τον επιτάφιο θρήνο. Η λύτρωση του ήρωα θα έρθει όταν, αφού παραδώσει την φθαρτή ψυχή του στο λατρεμένο ον, θα απαλλαγεί  από το αιώνια γερασμένο του σώμα κερδίζοντας την μόνη δυνατή Αθανασία. 

Η ταυτότητα της παράστασης:

Κείμενο: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης
Συνεργάτης Σκηνοθέτης: Ηλέκτρα Ελληνικιώτη
Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης
Επιμέλεια κίνησης: Μαριάννα Καβαλιεράτου, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης
Σύμβουλος Δραματουργίας: Ελένη Κουτσιλαίου
Φωτογραφίες: Photoharrie

Ερμηνεύουν: Θανάσης Ακοκκαλίδης, Ζώης Ζούτσος
Τραγούδι: Νικόλας Σπανός, countertenor (www.nicholas-spanos.com)

Ορχήστρα: Ensemble 1756 Salzburg
Live ηχογράφηση στην Karlskirche της Βιέννης
Στην παράσταση ακούγεται η άρια «Gelido in ogni vena» από την όπερα «Farnace» του Antonio Vivaldi.

«Αντιφώνηση», Θέατρο της οδού Κυκλάδων, Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη, τηλ. 210 8217877, (Μεγάλη) Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 στις 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ κανονικό & 10 ευρώ φοιτητικό/ ανέργων/ 65+/ ΑΜΕΑ. Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr